În data de 10 februarie 2017, la Timișoara a avut loc un forum pentru identificare de parteneri în vederea accesării în comun a unor proiecte transfrontaliere, între România și Ungaria. La acest forum a participat  şi consulul general al României la Gyula, E.S. Florin Vasiloni, care adresat un mesaj participanților. 
La forumul de la Timişoara au participat cca 100 de persoane, din cele două țări, reprezentanți ai administrațiilor locale și a unor entități private din cele două țări, în special din cele 8 județe care pot depune proiecte  în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria. 
Consulul general

În marja participării la această manifestare, consulul general român Florin Vasiloni a avut o întrevedere cu dl. Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Cei doi oficiali români au discutat despre oportunităţile oferite de programul Interreg,manifestându-se dorința de colaborare și susținere a proiectelor care să vizeze crearea unei sinergii în spiritul valorilor europene.

Urmare a lansării în data de 29 decembrie 2016 a două Apeluri pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului, respectiv, un Apel deschis, pentru propuneri de proiecte normale şi un Apel restrâns, pentru proiecte strategice, Secretariatul Comun al Programului Interreg V-A România-Ungaria a organizat, în perioada 06-10 februarie 2017, o serie de evenimente de informare, în România şi Ungaria, (ORADEA, 06.02.2017, pentru potenţiali aplicanți din judeţele Satu-Mare şi Bihor, DEBRECEN, 07.02.2017,  pentru potenţiali aplicanți din judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg  şi Hajdú-Bihar, SZEGED, 08.02.2017,  pentru potenţiali aplicanți din judeţele Békés şi Csongrád, ARAD, 09.02.2017,  pentru potenţiali aplicanți din judeţele Timiş  şi Arad) şi Forumul pentru identificare de parteneri, la Timişoara, în data de 10 februarie 2017,  pentru potenţiali aplicanți din toate cele opt judeţele ale ariei programului.
Obiectivul evenimentelor de informare a fost de a sprijini potenţialii aplicanţi în pregătirea  de proiecte de succes, care vor trebui depuse până la data de 24 aprilie 2017.  Forumul pentru identificare de parteneri şi-a propus să sprijine iniţiative de cooperare de succes şi să faciliteze crearea de parteneriate.