De câţiva ani încoace nimic nu te mai poate surprinde în oraşul nostru. Se întâmplă atâtea lucruri ciudate, atâtea lucruri care într-o lume normală nu ar avea ce să caute încât mă mir că încă numele Aradului nu s-a transformat în Caracal. Avem piste de biciclete gata de un an de zile, dar care nici nu au fost luate în primire de autorităţi şi nici nu sunt utilizate, deoarece au fost prost construite. Avem bănci de 8.000 de euro, ghivece de flori pentru care nu au fost construite şi scurgeri şi toate celelalte minunăţii.

Revenim la fotbal şi vedem că tocmai s-a întâmplat un lucru care se poate transforma într-un banc foarte bun. Florin Răducioiu şi nişte prieteni de-ai lui (genial a fost şi faptul că aceştia au fost prezentaţi ca nişte apropiaţi ai unui impresar al unui jucător de la PSG …) au venit la Arad şi s-au întâlnit cu viceprimarul Bibarţ. Motivul a fost discutarea unei partide amicale între UTA BD şi o grupare din Europa la inaugurarea noului stadion. Am râs, destul de mult şi destul de tare. Nimeni nu ştie exact când va fi gata stadionul, se aruncă termene în presă la fel ca şi cum dau în cărţi ghicitoarele. Ba vara anului 2017, ba sfârşitul anului viitor, ba vara lui 2018. După ce iniţial trebuia să fie finalizat anul acesta. Aşadar, autorităţile locale habar nu au când or să termine stadionul, dar cheamă repede nişte ziarişti pentru a se lăuda că ei deja caută parteneri importanţi pentru un meci inaugural.

Păi pe acelaşi fir logic ar trebui să se organizeze încă de pe acum festivităţile pentru cerebrarea câştigării campionului României de UTA BD. Să se decidă pe unde va merge autobozul descoperit cu campionii, cine va cânta la concert, de la ce oră vor începe aceste manifestări. Bineînţeles, toate făcute în urma unui studiu de fezabilitate făcut de fosta soţie a primarului. În plus, putem deja să începem să ne pregătim pentru un meci de retragere a unui puşti care acum are 12 ani, că va avea cu  siguranţă o carieră foarte importantă la UTA BD. Și dacă tot facem acum lucruri care ar trebui făcute în viitor, eu zic să fie prezentată şi o machetă cu viitorul nou stadion, care îl va înlocui pe actualul care se construieşte. Că cu siguranţă Falcă va dori să facă alt stadion la un moment dat.

Momentul în sine a fost extrem de penibil pentru că nu s-a întâmplat nimic. În afara faptului că au stat la o masă şi au făcut nişte poze, oamenii care s-au întâlnit nu au vorbit despre nimic concret. Pentru că nu au despre ce să vorbească. Autorităţile locale fiind atât de incompetente încât nu sunt în stare să construiască un stadion de 12.000 de locuri, demolat acum patru ani, cum pot să vorbească de un meci de inaugurare? Eu zic că mai bine ar juca atunci muncitorii de la firma care se face că ridică stadionul cu echipa Citizens Arad. Și pe acelaşi sistem, ar trebui discutat şi un meci inaugural pentru bazinul de polo ce se construieşte în Subcetate. Că şi acela are exact soarta stadionului UTA-ei. Serios, nimic nu te mai miră în acest oraş. Din păcate.

 

Adrian Dumitru