Barurile din Piaţa Avram Iancu nu au avut voie să servească băuturi alcoolice

Mai mult ca sigur că Ziua Poliţiei (25 martie, pentru novici) s-a vrut să fie o sărbătoare, aşa cum era normal. Din păcate, din cauză de calendar, 25 martie s-a ţinut în 24 martie, adică vineri. Şi, ca şi în alţi ani, festivitatea a avut loc la Teatrul de stat (actulalmente Ioan Slavici) şi în Piaţa Avram Iancu, nişte demonstraţii de câini poliţişti, pirotehnişti etc. aceleaşi ca şi în ultimii ani. Nu-i bai. Trebuie bifat şi acest eveniment (dacă putem să îi zicem aşa), dar ce s-a întâmplat de fapt ne duce cu zeci de ani în urmă.

Concret: vineri, 24 martie, cu ordin de la Primăria lui Falcă (apropos, unde a fost Jiţă Falcă – că iar a tăiat-o din Arad!) toate unităţile de alimentaţie publică din perimetrul Pieţei Avram Iancu nu au avut voie să servească băuturi alcoolice până la ora 16,00. Că cam adică, dacă ai vrut să te dregi cu o bere sau să „combini” o madamă cu un martini mic nu aveai voie pentru că în sala de spectacole a Teatrului a a avut loc ceremonia festivă de sărbătorire bla, bla, bla, a zilei miliţienilor. Exact ce pe vremea lui Ceauşescu. Canci bere, monopol cu dulce, vodcă etc. Cine a avut ideea asta, în anul de graţie 2017, e mai… communist decât prevedea Lenin şi Ceauşescu. Cine dracu’ să disturbe solemnitatea, cu ghilimelele de rigoare, IPJ-ului Arad? Unul sau altul care loveşte o bere sau altceva cu …grade, de revenire…

Jenant!!!!!

Întrebarea noastră este, însă, alta. De ce seara, la cheful pe care IPJ Arad l-a organizat la Ratio Beach, la ştrand, nu s-a aplicat aceeaşi măsură: SĂ NU SE CONSUME BĂUTURI ALCOOLICE? Aaaaa, acolo era spuma miliţienilor şi a invitaţilor la chermeză.

Din câte ştim, Ştrandul din Arad este administrat, vorba vine, de către SC RECONS SA, firmă aflată în subordinea Primăriei Arad, firmă falimentară. Oare, invitaţii (ca să nu zicem cheflii – şi nu au fost puţini) care au fost la Ratio Beach au plătit billet de intrare „pe” ştrand? Şi cum de au avut voie să bea băuturi alcoolice la discreţie. Poate că s-au lăsat umbrele, a trecut ora 16,00 şi a expirat interdicţia din Piaţa Avram Iancu.

Coane Nelu, exact ca pe vremea lui Ceauşescu! Fraierii nu moare, se schimbă!

DRS