A venit primăvara, aşa că am luat-o la pas prin centrul municipiului ajuns pe ultimul loc din vestul ţării. Din toate punctele de vedere. Să nu o mai lungim, să trecem la lucruri concrete.

Astăzi vă prezentăm două „faţa” a două clădiri care aparţin Primăriei Arad, sunt administrate sau ar trebui să fie de către aceasta. Una dintre ele este clădirea Teatrului Vechi, unul dintre cele mai vechi teatre din ţară (nu intrăm acum în istorie acestuia), lăsată acum în paragină. În clădirea aceasta a funcţionat, până nu demult, Casa de Cultură a Municipiului Arad, iar la parter vestita Cafenea Literară (care mai are activitate şi acum). Între timp, tot la parter, s-a deschis o agenţie de turism şi un atelier, să-i zicem aşa, cu un obiect de activitate ceva mai special.

Ei bine, într-una dintre zilele trecută, toţi cei trei agenţi economici au fost miraţi când au văzut că trotuarul este înconjurat de o bandă alb-roşie care împiedica accesul la spaţiile lor comerciale (închiriate pe bani mulţi de la municipalitate) atât pentru ei, cât şi pentru clienţi şi trecători. Motivul: de pe faţada clădirii şi de pe acoperiş s-au dscprins elemente decorative, tencuială etc. care ar fi pus în periciol, integritatea trecătorilor. Gata! S-a rezolvat problema, în opinia oamenilor lui Falcă.

Recent renovată, clădirea Teatrului are probleme serioase

A doua clădire, foarte impunătoare, care suferă tot datorită neglijenţei autorităţilor locale este Teatrul Clasic „Ioan Slavici. Clădire care nu cu mult timp în urmă a fost renovată în totalitate, pe bani foarte mulţi ” (despre firma care a efectuat, vorba vine, lucrările vom vorbi cu altă ocazie). Ei bine, pe ambele laturi ale clădirii teatrului a fost interzisă circulaţia pietonilor, tot prin aplicarea unei benzi alb-roşie. Până şi accesul la sala Studio a fost restricţionat aşa că sala mică a teatrului a devenit nefuncţională. Iar dacă cineva s-ar încumeta să păşească în zona „minată” o poate face pe propria răspundere. Şi asta tot din cauză că de sus (nu din cer!) cad bucăţi de tencuială etc.

Şi vine fireasca întrebare: oare casele, vilele etc. lui Falcă Jiţă şi muierea sa sunt înconjurate de bandă alb-roşie, că se huluie pe trecători?

Răspunsul, credem, îl ştiţi cu toţii.

Update – P-ța Avram Iancu în zilele noastre …

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.