Dă-i la prost putere şi (alt) loc de… luat bani

O ştire aprarent banală a fost preluată cu surle şitobe de către mass media locale şi nu numai. Că, cică, Falcă ar mai vrea o universitate la Arad, paraşutată de către Fundaţia SOROŞ tocmai de la Budapesta. De acolo de unde, Viktor Orban, premierul Ungariei, om cu „apararatură” în zona inghinală, a interzis-o. Jiţză a nost’, amuşinând miros de lovele grase s-a gândit şi a emis judecăţi de valoare cum că ar prelua-o el la Arad!? Unde mai sunt două universităţi, una privată – Banca Ardelean – adică „Vasile Goldiş”, cea care are calificativul de „LIPSĂ DE ÎNCREDERE” acordat de către ARACIS România, şi cea de stat – Universitatea „Aurel Vlaicu”. În plus, Jiţă promite să-i acorde universităţii, haideţi să-i zicem şoroş (cu litere mici), mii de metrii patraţi, spaţii în (ruina) Cetăţii Aradului, bla, bla, bla. Frecangeală totală. Penalul de Jiţă Falcă nu ştie cum să mai facă rost de bani (şi, colateral, imagine) şi promite pe banii arădenilor marea cu sarea. Concret, cum ai băga într-un grajd, cum e Aradul lui Falcă, pe lângă UVVG (de „LIPSĂ DE ÎNCREDERE”) şi UAV o altă universitate privată expulzată din Ungaria. Oare, ăia de proşti au expulzat-o?

Asta e altă treabă. O întrebare ne macină. Rău, al rânză, ca să vă daţi seama de fariseul de Falcă ca să nu-i zicem ecsroc cu acte în regulă. Falcă predă la UVVG (banca Ardelean, cea care are calificativul de „LIPSĂ DE ÎNCREDERE” acordat de către ARACIS România), adică ia bani de la această instituţie!!!!!!. De ani buni de zile. Ce predă, vorba vine, vă vom spune cu altă ocazie. Ceea ce vrem să accentuăm este faptul că pentru bani (şi nu puţini) Jiţă mai vrea să dea un tun cu o (h)altă universitate în Arad, de parcă ambele amândouă existente ar geme de studenţi! Un sat, cum este Aradul, ce nu a avut pe vremea lui Ceauşescu nicio instituţie de învăţământ superior, brusc s-a trezită că vrea TREI (3) universităţi!!!! Asta în condiţiile care în judeţul Arad s-a înjumătăţit populaţia.

Falcă, cum rămâne cu „Goldişul” (cea care are calificativul de „LIPSĂ DE ÎNCREDERE” acordat de către ARACIS România) de unde îţi iei banii lună de lună?

 

Prof.univ.dr. Jitză de la Brad-ul din fundul Olteniei