Pe noi, pe români, ba iarna ne prinde prin surprindere, ba alte fenomene meteorogice, ba te miri că ce şi că cum. La nivel popular vorbind, adică la bârfe sau scuze puerile. Însă, când este vorba despre instituţii ale statului, mai că îţi vine să crezi că este vorba despre altceva. Să nu zicem ce, că e PSD-ul la putere şi ne-am putea trezi că ne ia caii de la bicicletă sau, mai rău, să ne taie internetul ungurilor de la RDS-RCS. Însă, când Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad rămâne fără unul dintre adjuncţi (din doi), mai că ne vine să credem că e lipsă de… voinţă politică din partea celor care îşi pun în funcţii de conducere oamenii lor. Sau care merită! Vorba vine sau politic vorbind.

Concret, de câteva zile IPJ Arad a rămas fără unul dintre adjuncţi pe simplul motiv că acestuia i s-a terminat interimatul… Cum nu a fost renumit, până la organizarea concursului pe post, cum nu a fost numit un altul, tot interimar, că concursul este concurs şi nu se poate impune unul după chipul şi asemănarea mai marelui sau marilor PSD Arad, conducerea Inspectoratului a rămas cu minus un şef. Tocmai acum, în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, când activitatea operativă (am zis şi noi aşa, ca să nu zicem de creşterea evenimentelor… ), este în plin avânt! Cine sau mai bine zis ce a determinat această sincopă la conducerea IPJ Arad nu ştim. Zicem noi. Însă, cum cititorii noştri sunt mai deştepţi decât ai lor, bănuim că răspunsul nu este greu de anticipat. Mai ales că deputatul PSD de Arad Dorel Căprar este preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor (pe cale de consecinţă şi peste Ministerul de Interne). Nu o fi găsit Dorel, provizoriu – până la organizarea concursului pe post, un alt adjunct? sau nu o fi avut vreme pe motive bine ştiute. Noi numa’ am întrebat.

Nelu AVram     

Foto (trucată) e a lu’ unu’ ce-l cheamă aradon, da’ nu se mai duce

Explicaţie foto: Doar pentru novici, CMS Ioan Tamaş, comandantul IPJ Arad, este flancat (în dreapta sa) de către CMS Nicolae Bătrân, iar în stânga va fi flancat de către cine vrea PSD-ul