Fără doar și poate, alegerea lui Sergiu Bîlcea în fruntea Organizației Municipale PNL Arad este salutară. E un prim semnal că noul PNL, rezultat în urma fuziunii dintre vechiul PNL și PDL, devine un tot unitar, ceea ce s-a și dorit, de la bun început. Faptul că Sergiu Bîlcea provine din vechiul PNL și s-a impus într-o organizație municipală în mare parte croită pe moștenirea rămasă de la vechiul PDL este cu atât mai remarcabil. Ce este în spatele jocurilor de culise e greu de știut cu exactitate, speculațiile care se fac pe marginea alegerilor din PNL Arad fiind multe și, pe alocuri, de-a dreptul fanteziste.

Una dintre ele ne-a atras, însă, în mod deosebit atenția, pentru că e o adevărată teorie a conspirației care pare a se derula într-o liniște prevestitoare de furtună. Pe scurt, aceasta sună (cam) așa: Geanina Pistru a acceptat să fie înlocuită atât de ușor de Sergiu Bîlcea în fruntea Organizației Municipale PNL Arad nu de dragul viitorului PNL, ci ca o mutare – parte a unui plan îndrăzneț, menit să ducă la înlăturarea lui Gheorghe Falcă din fruntea partidului. Geanina, trup și suflet alături de Falcă până acum, ar fi acceptat mișcarea pentru a-și ajuta soțul, pe Eusebiu Pistru, să ajungă președinte al organizației județene. Din postura de prim-vicepreședinte al Organizației Municipale, Geaninei Pistru îi va fi mult mai ușor să dirijeze voturile „supușilor” spre Eusebiu Pistru. Nu e ea președinte, ci Sergiu Bîlcea, deci nu ei o să i se reproșeze schimbarea de macaz.

Desigur că Eusebiu Pistru nu și-a anunțat, deocamdată, candidatura, dar mai are timp. Cu Organizația Municipală de partea sa, plus oamenii din județ loiali lui Igaș și Ioțcu (din vechiul PDL), la care se adaugă cei proveniți din vechiul PNL, drumul spre șefia filialei județene devine din ce în ce mai facil (și tentant, totodată!).

E, desigur, așa cum spuneam, doar o teorie a conspirației. În plus, deocamdată e liniște…

Orlando TOADER

1 COMENTARIU

  1. Dă Doamne! După atâția ani e nevoie de o schimbare în politica arădeană.Meritele domnului Pistru în realizarea autostrăzii Nădlac-Timișoara sunt de necontestat.Merită susținut.

Comments are closed.