Şi nu de acum, ci de ani buni de zile. Şi continuă să o facă sub ochii impasibili ai autorităţilor abilitate. Înainte de a trece la subiectul propriu-zis, am vrea să vă spunem că, de-alungul anilor, printre acţionarii SA RECONS SA a fost şi SC Proiect SA, firma lui Gheorghe Seculici, socrul lui Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Asta aşa, în paranteză.

Acum, la ora documentării noastre singurul acţionar al SC RECONS SA este Primăria Arad (reprezentată prin eternul specialist Jitză Falcă), cu un număr de 168454 de acţiuni în valoare de 581166.3 RON, din care aport în natură 579872,55 RON. Faceţi dumneavoastră calculele, transformaţi cifrele din RON şi Euro şi vă daţi seama de dimensiunea imensă a banilor „mişcaţi” prin firma coordonate de către Falcă.

Pentru novici spunem faptul că RECONS SA are ca principal obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, iar ca activităţi secundare… o căruţă de ele. Practic, firma Primăriei lui Falcă are în proprietate sute, poate mii de clădiri (apartamente) din Arad, fie locuinţe, fie spaţii comerciale, are în administrare, printre altele Ştrandul „NEPTUN”, patinoarul artifical din Arad şi, mai ales, parcările din municipiul!!!

Locuri de unde provin anual (în 2015, de exemplu, conform datelor oficiale pe care le deţinem) nu mai puţin de 5.940.258 RON (cifra de afaceri)!!! Vă lăsăm plăcerea să faceţi transformarea din RON în euro să vedeţi ce mină de aur coordonează Jitză Falcă alături de următorii: Puha Nicolai, director general, împuternicit la conducere până în data de 20.04.2017 (între timp individul s-a retras din funcţie, nu ştim din ce motive, dar bănuim), Popa Florica – Mărioara, administrator, membru în consiliul de administraţie, Vasii Vasile, administrator, membru în consiliul de administraţie, Iercoşan Adina, administrator, membru în consiliul de administraţie, Onica Răzvan, administrator, membru în consiliul de administraţie, Sfârăilă Marius Cristian, administrator, membru în consiliul de administraţie, Petrila Sorina, administrator, membru în consiliul de administraţie, Morar Ioan – Florin, administrator, membru în consiliul de administraţie.

Dacă vă sunt cunoscute aceste nume are prea puţină importanţă. Staţi liniştiţi că nu au picat din cer acolo, ci au fost selectaţi şi puşi de către primarul Aradului la conducerea RECONS. Ceea ce vrem să vă spunem este faptul că această firmă a Primăriei, adică a noastră, a arădenilor plătitori de taxe şi impozite locale, este în PIERDERE! Cu toate că are în proprietate şi administrează, aşa cum aţi putut citi mai sus, locuinţe şi spaţii comerciale, Ştrandul „NEPTUN”, patinoarul artifical, parcările din municipiu cu tot cu ridicările de autovehicule etc. Adică, locuri unde arădenii plătesc sume importante de bani. Gândiţi-vă numai la taxa de parcare, la taxa de intrare şi chiriile de la ştrand (căsuţe, spaţii comerciale) etc.!!!

Ei bine, situaţia financiară pe anul 2014 (când societatea a avut 57 de angajaţi) nu este roz deloc. Dimpotrivă. La o cifră de afaceri netă de 4.757.416 RON, PIERDEREA A FOST DE 785.929 RON!!!!!!

În anul 2015 (când societatea a avut 84 de angajaţi), la o cifră de afaceri de 5.940.258 RON, PIEREDEREA A FOST DE 125.074 RON!!!!!

Concret, pe lângă faptul că RECONS SA „SUGE”, trăieşte efectiv din banii arădenilor (parcări, ştrand, clădiri, patinoar, spaţii comerciale) înregistrează şi pierderi fabuloase! De ce acceptă Falcă asemenea situaţie? Cine îl trage la răspundere? Cine are interesul să ţină în viaţă o firmă falimentară „subvenţionată” de arădeni? De ce a ajuns Aradul să arate cum arată astăzi, în „epoca” glorioasă a lui Falcă? De ce am ajuns să fim ultimii din vestul ţării? Oradea şi, mai ales, Timişoara, până şi Deva ne dau clasă. Ei bine, cu asemenea „ŢEPE” marca Falcă nici nu este de mirare. Şi ar mai fi foarte multe întrebări de pus..

Vom reveni.

R.D.

P.S. Oare de ce tace PSD Arad? Sau pe ei nu-i interesează decât funcţiile din Parlament şi nu numai. Cât despre pasajele rutiere din Micalaca și CET să auzim numai de bine… peste ani de zile.