Popa Marcu, pardon Părintele Marcu – ce s-a comportat de-alungul anilor la Biserica din Micalaca Nouă ca pe feuda lui proprie și personală se pare că este urmărit de ghinion. După ce a pierdut procesul și va trebu să părăsească și Casa Parohială, nici în familie nu se poate bucura de noroc prea mare. Poate că păcatele strânse în timp, părinte, mai știi… Pe fiul său, preot de altfel, nu numai că nu l-a rezolvat să continue tradiția familiei, adică să-i succeadă la „tronul” Bisericii din Micalaca Nouă, ci nici nu l-a putut ajuta să prindă un post mai acatării, pe la vreo parohie nu la o caricatură. Așa se face că Marcu jr. a ajuns să slujească la … haideți să-i zicem o bisericuță din spatele morgii Spitalului județean, ridicată (dacă se poate spune așa) de către nea Relu Ardelean, patronul băncii Ardelean, adică al Universității Goldiș, cea care s-a pricopsit cu grad „lipsă de încredere” din partea ARACIS, adică a șefilor de la București peste universități.

Ei, bine, Marcu jr. nu slujește singur la „parohia” Vasile Goldiș din spatele morgii Spitalului județean (oare cum a primit Ardelean terenul pe care este ridicată bisericuța? Că de le cine știm, că doar e pe terenul Consiliului Județean). Îl are ca și coleg pe preacucernicul părinte Vid, cunoscut în breasla popească drept „părintele lănțișor” – poreclă care… cine știe, cunoaște, cine nu… vă zicem cu altă ocazie.

Nu știm dacă expresiile alea cu ulciorul nu merge de multe ori la apă sau după faptă și răsplată sau fă ce zice popa nu ce face popa sunt din Cartea Sfântă, cert fiind doar faptul că popa Marcu are noroc la ghinion. Dacă asta a semănat…

Arhiparazitul GhinionIliescu