Pentru că a fost de unde, câțiva iubitori ai fotbalului din jurul kilometrul zero au înființat în urmă cu trei ani o echipă de super mega amatori în Liga a șasea, pe numele ei, cum altfel decât ˝Cetățenii˝, dar pentru că băeții sunt umblați prin lume, au zis că sună mai bine ˝Citizens˝. Citizens of Arad … altfel sună nu-i așa?

Buuun. Ca orice echipă nouă, trebe să îi îmbraci și să-i încalți, bașca nește mingi, și unde poți găsi echipamente albastre ca cerul dacă nu la … Saller, importator fiind cine altul decât Șoani Meszar, șeful sportul arădean și bossul combinatei Atletico Textila. De unde vin totuși banii? Indirect, de unde credeți că pot veni acești bani dacă nu din proiectele finanțate de Primărie?

Jucători au legitimat și ei cât toate celelalte echipe la un loc, că are balta pește, nu era problemă de bani … așa a ajuns să joace și Jitză Falcă, Ovidiu Moșneag și Șoani Meszar alături de foști fotbaliști ca Todea, Grădinaru, Roly Nagy, Claudiu Drăgan, Radu Anca, Sebastian Huțan, Dan Țapoș, Dan Stupar și mulți alții, amatori, ziariști sau chiar arbitri. Antrenor Doru Herțeg. Și au jucat de plăcere, au mai și bătut, s-au distrat și bine a fost.

Campionatul acesta însă nu a fost prea fericit pentru Cetățeni. Într-o serie de zece echipe, tronează frumos și definitiv pe ultimul loc cu doar o victorie și un egal, în medie or luat trei boabe pe meci iar ultimele rezultate sunt relevante: Citizens – Pilu 0-4, Citizens – Pilu 1-7, Cermei – Citizens 7-1.

Probabil că soarta echipei va fi până la urmă ca și cea a aeroportului Arad, un pic de faliment … ce au în comun cele două? Păi consilierul de marketing al aeroportului fără avioane și totodată consilierul județean Gopo Moșneag încă mai dă cu piciorul în loptă la Citizens, probabil așa se relaxează după o săptămână greeeeea de muncă …