Azi, adică pă 25 ale lunii lu april, la Consiliul Local Municipal Arad a avut loc o ședință furtunoasă. Ca-n Luca Caragiale. Aproape. Tema principală, pe lângă altele pe care le-o băgat Jitză Falcă pe lângă (ca de obicei, cu largul sprijin al consilierilor opoziției, ghidonați de către Dorel Căpar) a fost cea a gunoaielor din Arad. Nu cele umane, că acestea nu pot fi ridicate, nici eradicate, ci a celor stradale. Cauza, o știți, Polaris SA nu mai are contract în vigoare să adune de pe străzile orașului (din coșurile publice) resturile sau, dacă vreți, gunoaiele aruncate de către cetățenii Aradului.

Unul dintre vinovații principali de situația creată este (pe lângă Jitză Falcă) secretarul Primăriei, nimeni alta decât Lilioara Stepănescu, sora Lilioara Stepănescu, personaj aflat în instituție încă de pe vremea regretatului Dorel Popa, fost primar al Aradului (pastor neoprotestant).

Cei care au fost prin preajma ședinței de CLM și care au avut acces și în birourile mai ferite de ochii lumii ale Primăriei ne-au spus că doamna Lilioara era cam tare abătută și cernită. Cum că Falcă ar fi aruncat vina cu eșecul scoaterii Polarisului din schema salubrizării stradale a municipiului în curtea Lilioarei Stepănescu, secretarul Primăriei, cea care vizează, printre altele, proiectele de hotărâri supuse dezbaterii consilierilor locali.

Concret, Lilioara Stepănescu ar cam vrea să renunțe să mai fie sluga lui Falcă, că i-a fost destul cât a girat… Și vrea să își dea demisia din funcție. Că este așa, că nu… e o chestiune de ore, maxim zile. Noi ne mirăm cum a reușit să stea atâta vreme lângă elementul Falcă și să-i gireze atâtea manevre și matrapazlâcuri.

D.Romulus