De fapt două terenuri, cele de fotbal situate în Subcetate, la 13 generali, cum sunt cunoscute în popor. Cine ar vrea asta? Nimeni altul decât Jitză Falcă, primarul Aradului, cel care a inițiat un proiect de hotărâre (sub directa supraveghere a Lilioarei Stepănescu, secretarul Primăriei, cea care se ocupă din punct de vedere tehnic de redactarea proiectelor de horărâri CLM) prin care terenurl respectiv să treacă în proprietatea Primăriei. Proiect care a și trecut la vot în Consiliul Local Municipal Arad. Ei bine, terenul, în întregul lui – adică pe care sunt situate cele două terenuri de joc, a fost primit în concesiune pentru o perioadă de 99 de ani de către Școala Sportivă Arad. A căror mici fotbaliști își făceau acolo antrenamentele și disputau jocurile oficiale din diverse campionate.

Până aici nimic deosebit, veți zice. Au mai făcut Falcă și Lilioara astfel de proiecte de hotărâri, s-au mai distrus stadioane de fotbal și nu numai. Însă, cu terenul de la 13 generali se pare că li s-a înfundat. Adică nu le-a ieșit pasența. Până acum.cel puțin.

Dacă ar fi dăm crezare zvonurilor, ar fi vorba despre  două destinații pa care ar urma să le ia terenul cu pricina. Unii zic că acolo ar urma să fie construit un complex comercial (cum, de altfel, s-a întâmplat pe majoritatea stadioanleor dezafectate de regimul Falcă), în timp ce alții spun că pocăiții (nu știm de ce foaită, că sunt de mai multe feluri) ar vrea un locaș, spațiu, construcție sau cum vreți să-i spuneți, unde să se roage.

Însă, cei de la Școala Sportivă Arad, instituție de învățământ care are, așa cum v-am mai spus, în concesiune terenul cu pricina și pe care l-a foslosit ca bază de antrenament, a atacat în instanță Hotărârea CLM Arad. Și a câștigat în primă instanță anularea HCLM. Cum Falcă și ai lui nu s-au lăsat, au făcut apel la Curtea de Apel Timișoara, această instanță urmând să se pronunțe în data de 9 mai. Dacă nu se va amâna procesul pentru un alt termen. Deci, până acum 1-0 pentru Școala Sportivă Arad în, războiul cu faraonul Falcă și sfătuitorul de taină „sora” Lilioara Stepănescu.

Dar, având în vedere că pe data de 9 mai România Mică și-a dobândit independența acum fix 140 de ani, iar Europa și-a recâștigat libertatea în aceeași dată fix acum 72 de ani, iar Cutea de Apel Timișoara funcționează de fix 27 de ani, Falcă având acolo niște propte de fix 17 ani, s-ar putea, fără nici o legătură cu evoluția ca Falcă să se impună. Deși nu credem, dar mai știi?

Fotbliatorul