A mai trecut o săptămână plină de gunoaie pe străzile Aradului, dar în weekend povestim și despre fotbal că mai avem câte ceva în județul nostru.

Vineri avem liga a treia, cu Naționalul care primește vizita echipei a doua a lui ACS Poli Timișoara, și cum echipa mare e păstorită de Mister Popa Ionuț, big friend of Ghiță Feieș, n-ar trebui să avem emoții. Emoții or avea sebișenii pentru alte partide din serie, unde tot șase echipe au încă șanse matermatice la promovare.

Sâmbătă mai joacă în liga a treia și echipa a doua a lu UTA pe stil nou, adică UTA BD. Acolo baiu îi cât china, probabil de la anul vor zice pas la echipele satelit și rămân doar cu juniorii. La Șiria vine N’Doye cu ceva jucători de la Deva, fostul jucător dinamovist dar cîine până la moarte este și jucător și antrenor. O băgat disciplină la echipă, le-o zis din prima, bă … faceți ce vreți cu viața sportivă că io nu fac pe polițaiu, ne vedem mîine la 5 la antrenament. Greu pentru Oprescu, devenii lui Bobar trag la promovare în ciuda lu Reșița natală care i-o întors dosul.

Tot sâmbătă, la Reșița lu Dorinel Munteanu merge Roli Nagy cu Cermeiu la o miuță. Proaspătul director tehnic de la trupa lu Jila are o misie grea să facă puncte din piatră seacă așa că scoate toate armele din dotare. Prima armă convențională îî Norby Varga, revenit la mijlocul echipei unde durea tare și mai s-o gândit la o nucleară, să vedem dacă i-o și ieșit, vom vedea la ora meciului că-i mare mare secret, io îl știu dar nu pot să-l zic că-mi taie limba.

Cam asta o fost liga a treia și acum să ne uităm la liga a patra unde la Criș vine Lipova, oaspeții au nevoie de o victorie și să dea măcar 2 goluri, așa că va fi a vida e a morte. De comentat nu comentăm nimic, îl lăsăm pe titanul conducător al gazdelor, colegul lui Miță Calimente care a postat pe feisbuc o încurajare de stă mâța-n coadă: ˝Putem sta sa ne lasam batuti mar, sau putem sa ne luptam pentru a castiga! Viata este un joc al centimetrilor.Iti dai seama ca in fotbal sau in viata….marja de eroare e atat de mica.O jumatate de pas mai devreme…sau prea tarziu si nu ajungi mingea…sau un pas, doi prea incet sau prea repede si nu o prinzi cum trebuie, centimetrii de care avem nevoie sunt peste tot in jurul nostru. Sunt in fiecare pauza a jocului, in fiecare minut, fiecare secunda. In aceasta ECHIPA ne luptam pentru fiecare centimetru, In aceasta echipa ne rupem in bucati pentru acel centimetru
Ne agatam cu unghile de acel centimetru, pentru ca stim atunci cand adaugam unul langa altul toti acei centimetri, ca asta face diferenta intre INVINGATORI si INVINSI. Priveste-l pe cel de langa tine, uite-te in ochii lui si vei vedea pe cineva care lupta pentru acel centimetru alaturi de tine. Vei vedea pe cineva care se va sacrifica pentru aceasta echipa, stiind ca si tu vei face la fel pentru el cand va avea nevoie. CRISUL CHISINEU CRIS este o ECHIPA! Ori casigam ca o ECHIPA, ori pierdem fiecare ca persoane individuale! Forza CRISUL!˝
 semnat Dani Cherecheși. După lungă și pe-a doua, focul la ei, iată că a venit vremea pentru CENTRIMETRII SUNT PESTE TOT ÎN JURUL NOSTRU. Parcă-i văd pe pruncii lu Ole Roșca în genunchi cu rigla măsurând centimetrii de gazon. Bravos, dar nu era mai simplu un românesc pă ei pă mama lor? în loc să îl traduci pe Al Pacino din Any Given Sunday?

Buuun, încheiem weekendul cu o duminică frumoasă, cu UTA jucând înainte de zama cu tîiței de la prânz. A fost și o intermediară marți cu Olimpia, rezolvată cu brio după ce conducătorii sătmăreni or decimat echipa ca pe vremuri legionarii romani și or lăsat acasă vreo 3 bucăți pe motiv că nu mai au nevoie de aportul lor care tindea spre zero. Așa UTA pă stil nou o ajuns la trei victorii consecutive și cum o zis SS adică Sorin Strătilă, urmează o partidă la Călărași pentru x5, nu beemveu ăla de teren ci prima de bază înmulțită cu 5. Să vedem dacă o biruie că e cam greu pe Dunăre, sunt curenți mari și le mere bine la băieții lu Mihalcea în retu ăsta. Gurile rele spun că le va trage Șoani din bani că trebe dați și la băeții ăia de cartier care mai ales la golul doi chiar or ajutat la greu să luăm tot potul. În rest băeții s-or pregătit, Petre e încă amețit și stă acasă, dar să vedem, poate îi ajută și faptul că stă și Laura pe la ei pe la sediu. care Laura? Păi citiți articolul cu Laura gaura ca să știți.

p.s. Rămâne valabilă treaba cu telefonul … dacă scrie pe ecran Șoani Meszar nu răspundeți că vă cere bani!

Călin Florinescu