Inaugurăm rubrica de față-nici nu se putea alfel-cu reflecții asupra individului de tip genetic Muscamor care se manifestă în domeniul presei. Vor urma și altele, despre vajnicii reprezentanți ai speciei din domeniile politic, cultural, social, religios, național, antinațional, internațional etc. Dar, cum pe data de 3 mai este Ziua Mondială a Libertății Presei, cuvine-se să-i acordăm atenția de rigoare.

Așadar, Muscamorul de presă s-a născut cu instinctul de a ucide tot felul de insecte care îi supără pe oameni și nu îi lasă în pace să-și desfășoare activitățile zilnice la care au fost condamnați în clipa izgonirii din Rai și exilării pe Pământ. Cu alte cuvinte, Muscamorul de presă are ca destin dezinsecția, deparizitarea, mergând chiar până la deratizare, dacă are cojones să se ia la luptă cu șobolanii.

Cert este, însă, că sarcina primordială, eliminarea muștelor, este cea care poate să-i schimbe dramatic destinul curajosului Muscamor. Pentru că, vedeți dumneavoastră, stimați cititori, el nu are în sarcină doar muștele care se învârt în jurul capetelor preocupate de rezolvarea problemelor zilnice, ci și, mai ales, pe cele care staționează în mediul predilect de hrănire, adică, pe căcat. Pericolul care îl paște este cel ca să se obișnuiască nu dor cu mirosul produsului respectiv, ci chiar să înceapă să-i placă gustul. Din acel moment, Muscamorul de presă este pasibil să se transforme în mâncător de căcat, iar sarcina sa primordială se duce dracului. Nu doar că nu mai omoară muștele, tăunii și alte spurcăciuni, ci devine el însuși una, ajutând roiurile de insecte să-i chinuiască pe oameni.

Deci-veșnicul DECI, la care nu ar trebuie să renunțăm doar dintr-un moft, Ziua Mondială a Libertății Presei vrea să sugereze că ai liberul arbitru, că poți să decizi tu însuți între a-ți urma menirea și a deveni mâncător de căcat. Dacă alegi prima variantă, ai foarte mari șanse să ți se spună direct că ești LIBER, adică nu mai ai serviciu, iar dacă alegi a doua ipostază îți vei duce traiul în haznalele de la Apă Canal, într-un birou la Primărie sau Consiliul județean, în WC-urile unei instituții subordonate stăpânilor vremii. Acolo te poți îndestula din toate vitaminele și bunătățile pe care șefii nu le-au putut digera, pentru că au mâncat peste măsură și le-au eliminat pentru tine. Vei avea doar sarcina ca, din când, la comanda producătorului hranei tale zilnice, să ieși din habitatul tău și, pe post de șef de escadrilă insectivoră, să dirijezi atacul de bâzâieli supărătoare în jurul capetelor dușmanilor producătorilor de căcat.

Ai, însă, mare grijă: dacă dai peste un Muscamor veritabil, ai dat de dracul!

MUSCAMOR