Joi, 11 aprilie, Aradul a avut deosebita onoare să fie vizitat de către prof.univ.dr. Pavel Năstase, ministrul educației din România. Cu această ocazie, înaltul demnitar din Guvernul Grindeanu a inaugurat noul sediu al Inspectoratului Școlar Județaean Arad, a fost la târgul Edu job, a vizitat și alte obiective din sfera dumnealui de activitate …. Adică bla, bla, bla. Așa sună o știre demnă de vremurile demult apuse, adică ale comunismului sadea și ale înțeleptului conducător de atunci, tovarășul Nicolae Ceaușescu. Din păcate, nu neapărat la fel, dar aproape au sunat și știrile publicate de către unii dintre colegii noștri de breaslă din Arad. Poate că dacă e de musai, cu plăcere, dacă asta este politica publicației respective, nu comentăm.

Ceea ce ne-a frapat însă este faptul că ori ministrul e pe altă planetă și nu cunoaște situația la zi din propria-i ogradă pentru că nu a fost informat de către subalterni, fie nu sunt vorbele sale, lucru care credem că e mai aproape de reallitate. Dar, vă lasăm plăcerea să citiți ceea ce a declarat ministrul învățământului, declarație pusă la dispoziție de către Biroul de presă al universității private din Arad, banca Ardelean – cum zic unii răuvoitori.

„Am vizitat Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» din Arad care reprezintă un model de Universitate privată în România, pentru că aici s-a investit foarte, foarte, mult. Faptul că, s-a reuşit să se facă o Universitate cu şase facultăţi, cu dotările cores­punzătoare, pentru că sunt facultăţi care necesită logistică de cercetare şi am văzut laboratoare ultradotate şi mo­derne. Acest lucru este meritul Condu­cerii Universităţii, a domnului preşedinte Aurel Ardelean şi a doamnei Rector, Coralia Cotoraci, dar şi al întregului corp profesoral, care au reuşit să înfiinţeze această Universitate şi să o menţină. Ceea ce este foarte important în condiţiile în care numărul de studenţi a scăzut peste tot în lume, nu numai în România. Sunt foarte mulţumit şi datorită faptului că, la Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» se asigură un învăţământ complementar cu învăţământul care se află în cealaltă universitate, care este de stat”, a subliniat prof. univ. dr. Pavel Năstase, ministru al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Ei bine, nu cu multă vreme în urmă am primit spre publicare o Decizie a ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior), instituție aflată în subordinea ministerului condus de către prof.univ.dr. Pavel Năstase, prin care în urma controlului periodic efectuat la UVVG Arad i-a acordat instituției de învățământ privat calificativul „LIPSĂ DE ÎNCREDERE”! Adică, ultimul grad posibil în materie de învățământ superior, un fel de mai bine n-ar fi. Pentru amatorii de amănunte și documente oficiale puteți accesa site-ul ARACIS.

Revenind, când a greșit (dacă a greșit…) ministrul? Atunci când nu s-a informat sau atunci când a dat declarația de mai sus…

Raport_sintetic_Univ_Vasile_Goldis_Arad_2015 (1)

 

Studenta de la drept