Excelenta performanță a tensimanului arădean Marius Copil, aceea de a întra în top 100 mondial, mai precis pe locul 90 ATP, a creeat prilejul lui nea Relu Ardelean, președintele Univ. Vasile Goldiș Arad (UVVG), dar și a „băncii Ardelean” de a se băga din nou în seamă.

Jean Copil, tatăl lui Marius, proprietarul Hotelului Coandi a organizat, luni, începând cu orele prânzului, o chermeză în toată regula (cu proțap, spirtoase, vinoase etc.) bucurându-se de performanța de până acum a fiului său. Invitați mulți, mai chemați, mai nechemați etc. Printre participanți s-a numărat și un reprezentant al UVVG care a fost trimis de nea Relu Rectorelu să înmâneze o diplomă specială, de excelență, pentru Marius Copil. Cum ar veni, banca Ardelean și-a tras focul sub oala sa, ca să nu zicem că și-a arogat merite care nu-i aparțin, tot efortul financiar, moral, fizic etc. aparținând în primul rând lui Marius, familiei sale și unor oameni de suflet – sponsori generoși.

Noi, stând drept și judecând ca proștii nu putem să nu ne întrebăm: atunci când Marius va ajunge pe locul 80 în lume, pe locul 60 sau, Doamne Ajută!, în top 10 a jucătorilor de tenis din lume ce va primi din partea lui nea Relu? Noi zicem că pe lângă diplome (care, haideți să fim serioși, pot fi oferite de către oricine vrea să se bage în seamă) ar trebui ca UVVG să-și schimbe denumirea în Universitatea „Marius Copil”. Dacă la numărul 90 mondial ai deja diplomă de excelență, atunci când ajungi printre cei mai buni din lume meriți cu prisosință acest lucru.

Apropo, Marius Copil se situează printre primii 5 (cinci) tenismeni din lume în ceea ce privește forța serviciului, mingea plecată din racheta sa depășind demult pragul de 240 km/oră. Așa că succces în continuare și la cât mai sus în clasamentul ATP!

Tenizmeana ardeleană