Multă lume îi cântă prohodul lui Gheorghe Falcă. Ăla politic, că pentru Primărie mai trebuie să-l răbdăm vreo trei ani. Dar Falcă pregăteşte o contralovitură, în varianta în care conducerea centrală îi va invalida alegerile judeţene.

Cum la nivel naţional se lupta se dă între doi penelişti de rit vechi, Orban şi Buşoi, la noi Falcă nu vrea cu nici un chip să lase puterea unui alt penelist. Asta ar însemna ca, în timp, pedeliştii săi să fie marginalizaţi sau convertiţi, cu tot cu privilegii. Aşa că, dacă lucrurile merg prost, musai trebuie o strategie.

O variantă ar fi  Glad Varga, pe care l-a mai folosit de câteva ori, şi când l-a pus pe lista cu consilierii municipali şi când l-a pus în fruntea listei pentru deputaţi. Dar aici e un pericol: Glad s-ar putea să nu mai fie acelaşi copil docil, fie şi pentru că prea stă pe la Bucureşti, în compania prea multor vechi liberali şi nici nu i se (mai) poate retrage sprijinul politic, că doar e ales al boborului.

Varianta a doua ar fi Cionca, care are şi un argument administrativ. Fiind la „butoane” la Consiliul Judeţean, îi poate manipula pe primarii partidului, în detrimentul lui Pistru, Cristina, Abrudan sau oricare alt liberal autentic. Şi Cionca poate fi periculos, poate fi scăpat de sub control, dar e cea mai bună soluţie pe care o poate avea Falcă, ca plan B, dacă va fi zburat de la pupitrul PNL Arad.

Agentul 007alcă