De când a încăput pe mâna ungurilor Jurnalul arădean, fost Adevărul, fost – înainte de revoluție – Flacăra roșie comunistă, patronatul se schimbă. Mai des decât țiganii caii, vorba aia. La început a fost Informmedia, cu sediul la Oradea, firmă ungurească care (așa am vrut să cacofoniem) care a cumpărat toată presa locale din estul Ungariei și cea din vestul României. Motivul? Clar, pentru aceia care cunosc cât de cât ceva despre intențiile de expansiune ale maghiarilor. După aceea Jurnalul arădean și celelalte ziare din județele din vestul României au trecut în patrimoniul Russmedia. Tot unguri. Și cu tot cu ziarele din județele din estul Ungariei, cele de la granița cu țara noastră.

Nu credem că mai este necesar să spunem că și site-urile „românești” Aradon, Bihon, Timon etc, sunt tot ale lor.

Miercuri, dacă sursele noastre de miercuri nu ne-au mințit, Russmedia a vândut unor alți unguri, cum altfel?, afacerea din România și, respectiv Ungaria. Ziarele și site-urile. Că este mâna serviciilor secrete maghiare este clar ca lacrima zilei. Că Viktor Orban, premierul Ungariei ar fi la curent cu ceea ce se întâmplă e și mai clar.

Acuma, după ce ați tras concluziile din ceea ce am scris mai sus, pe mâna cui a intrat presa din vestul României, oare ce au făcut serviciile secrete românești?, vrem să vă dăm o știre de ultima oră. Redactor șef la Jurnalul arădean, sau poate își schimbă numele în Orban aradi uișag!?, va fi Ovidiu Balint. Fost ziarist de performanță (acum cochetează cu alimentația publică), Balint ar fi cel mai indicat pentru acest post. Mai ales că are casă la Bătania, în țara vecină, unde și locuiește de fapt.

Romi bacsi    

2 COMENTARII

  1. Urmează să fie angajat și Notaros și cuplul care n-a fost în stare de nimic, pe vremea Observatorului arădean (și nu numai) când era la Casa albă, se va reface. Oricum, J.A. n-a reprezentat nimic în peisajul de presă arădean, după vânzare și schimbarea numelui, decât o rubrică de anunțuri mortuare.

  2. Domnul Ovidiu Balint,ziarist cu experiență, poate va schimba în bine Jurnalul Arădean, care este destul de slăbuț la ora actuală, fiind în criză de subiecte.Singura rubrică cu mare căutare este rubrica ,,Decese,,.Dacă zvonul privind numirea d-lui O.B. este adevărat,îi urez succes.

Comments are closed.