Săptămâna ce tocmai stă să se termine n-a fost de bun augur pentru Jiță Falcă. Și totul se leagă de 25 mai, dar și de alegerile de la PNL, de luna viitoare. De ce 25 mai? Pentru că în 25 mai au fost aniversările zilelor de naștere ale unor liberali, trei la număr: Eusebiu Pistru (contracandidat al lui Falcă la șefia PNL Arad), Glad Varga (om bun la toate) și, mai ales, Ludovic Orban. Deci, trei chefuri. Falcă, să nu rămână mai prejos, a făcut și el o chermeză, ca să vadă pulsul organizației. Deci, de fapt patru chefuri! Și-atunci a început nebunia.

Primul chef a fost al lui Orban a fost ținut încă de la începutul săptămânii. Unde, în mod normal, Falcă n-a fost invitat direct. Dar s-a dus. Nu doar că s-a dus, dar a început să le dea iarăși lecții tuturor, pe fondul unor influențe externe, legate de diferiți compuși chimici băubili, cu grade multe. În traducere directă, cheful de vorbă al lui Jitză i-a f…t cheful lui Orban și tuturor celor prezenți.

Următorul chef, inopinant, l-a organizat Falcă, parcă la Marem (am scris despre asta). Normal, Ludovic Orban n-a venit, deși a fost invitat. N-a venit pentru că nu vroia să mai aibe de-a face cu Falcă, dar și comportamentul bahic al lui Jitză de la cheful de la București a contat. Ceea ce nu i-a căzut bine lui Falcă, și-așa aflat în cădere liberă.

Falcă a încercat să se scoată cu celelalte chefuri, dar… La cheful lui Glad Varga (deputat PNL și pupilul lui Jitză), de joia trecută, nici măcar lingăii de serviciu nu l-au ascultat (am scris și despre asta). Falcă dădea din mâini ca un dirijor fără orchestră, în timp ce ceilalți își vedeau de treburile lor, dacă e chef, chrf să fie, nu ședință de partida lui Falcă.

Despre cheful de la Pistru (foto), de vineri seara, de la sala de nunți proaspăt inaugurată în fostul showroom Hyunday, n-am aflat prea multe. Încă… Dar, date fiind amănuntele de până acum, e clar că Falcă nici n-a călcat pe-acolo, de teamă ca i se suie lumea-n cap! Nu-i problemă dacă a fost sau nu invitat, că la tupeul lui, Falcă ar fi mers oricum, ca la ziua lui Orban, de altfel. Dar frica a fost mai mare!

Gogu O‘braz