Încet, dar sigur, Universitatea „Vasile Goldiș” pune piciorul în prag la Spitalul Județean Arad. Spital care este finanțat de către Consiliul Județean Arad, adică din banii noștri. Nu contează că universitatea privată din Arad, banca ardelean – cum i se mai zice, a primit gradul de „LIPSĂ DE ÎNCREDERE” din partea ARACIS, că ea continuă să sfideze în continuare. Nu numai pe arădeni. Că o parte dintre medicii care sunt plătiți de Spitalul Județean predau la banca ardelean nu mai este un secret pentru nimeni. Studenții de la medicină și familiile acestora știu cu ce costuri.

Însă de aici și până să ajungi, cu largul sprijin ca să nu zicem cu complicitatea maii marilor Consiliului Județean Arad, să-ți impui directori e prea de tot. De exemplu, actualul director medical interimar, numit nu cu multă vreme în urmă, este asistent universitar la „Goldiș”. Mai mult, acesta, medicul hematolog Mircea Onel este finul familiei Cotoraci. Mai precis finul Coraliei Cotoraci, fiica lui Aurel Ardelean, și care este rectorul actua al UVVG! Că nea Aurel e președintele Consiliului Academic de la privată.

Faină rânduială. Banile să curgă, fără număr, fără număr, fără număr etc. Cât despre actul medical în sine… cu altă ocazie.

Clinicul Roșu