La inițiativa noastră, a comuniștilor de la Flacăra roșie, un grup de arădeni inimoși s-a gândit să înceapă să facă o chetă pentru Aeroportul Arad. Mai precis, bani pentru achiziționarea asigurării obligatorii auto (celebrul RCA) pentru cisterna care alimentează avioanele sau, poate, aeronavele care vor opera de acum încolo pe deja celebrul aeroport din Arad. Aeroport de pe care de ani buni de zile nu operează nicio cursă de linie, ci doar curse ocazionale. Dar, în toți acești ani, instituțiile care își desfășoară activitatea aici (pe lângă personalul aeroportului) au avut angajați plătiți 24 de ore din 24 (SRI, Vama, Poliția de Frontieră, Direcția Sanitar – veterinară, Sanepid, controlori de zbor etc.)!

De ce s-a decis declanșarea chetei: pentru că nu cu multă vreme în urmă cisterna aeroportului a lovit, a avariat un avion de dimensiuni mici, particular. Avion care și acum, dacă sursele noastre nu ne „minte”, este tras într-un hangar nemaiputând zbura în condiții de siguranță. Și asta pentru că proprietarul solicită, logic, despăgubiri financiare pentru daune. Le solicită Aeroportului al cărui proprietar și sponsor generos este Consiliul Județean Arad. Adică noi, arădenii, vom trebui să plătim neglijența șefilor.

Cât despre cine s-a făcut vinovat de neglijență în serviciu, cine trebuia să verifice dacă cisterna avea asigurare la zi, precis va fi găsit vinovat… șoferul.

P.S. Cât despre cursele charter Arad- Antalya, mai aveți răbdare câteva zile.

(P)

Zmeu paraleu