Astăzi am participat, împreună cu o delegație oficială, la întâlnirea cu locuitorii de altă dată ai localității Zăbrani, stabiliți în diferite orașe din Germania. Întalnirea a avut loc la Furth, loc unde am fost întâmpinați cu aceeași căldură ca de obicei de către autoritățile locale. A fost o bucurie a revederii cu foștii zăbrăneni, care au participat în număr mare la acest eveniment.

Sigur, în cadrul discuțiilor cu aceștie au venit și întrebările legate de prieteni, vecini și întrebări de genul ce e mai e nou pe acasă? Binențeles, s-au purtat si discuții legate de respingerea proiectelor privind intenția unor foști localnici (prezenți la eveniment) de a investi în comuna Zăbrani. Dar și la acest capitol ne-am „remarcat” (în mod negativ, binențeles) fiind renumită până și aici, în Germania, nesimțirea unora dintre consilierii locali din Zăbrani care resping cu nepăsare toate aceste proiecte unde este nevoie de votul majorității.

Concret, în urmă cu trei zile s-a respins cererea d-lui Hartvig Sheirich de a veni cu societatea pe care o deține în Lipova, la Zăbrani. Motivația halucinantă a tandemului Baba-Oltean (la care au subscris si ceilalți trei consiliei din opozitie) a fost aceea că societatea a solicitat spre concensionare în cerea sa, două CF-uri la ferma 7 (unul curți construcții, celălat fâneață). Și cum să voteze așa ceva? Să-i încurce? Pentru că, susțin ei (din necunoașterea legii) că nu se poate pot construi pe fâneață!

Dar, despre asta și mai multe dintre cele discutate în Germania, cu originarii din Zăbrani, voi reveni.

Marian TOADER, primar Zăbrani