Ceea ce am peconizat noi, comuniștii de la Flacăra roșie, că se va întâmpla s-a întâmplat. UTA BD va juca meciul de baraj pentru promovarea în prima ligă cu vecinii din sud, cu ACS Poli Timișoara. Nu adevărata echipă a timișorenilor, ci aceea antrenată de către arădeanul Ionuț Popa. Cine va ieși învingătoare din acest baraj nu putem zice, pentru că încă nu am convocat BOB-ul (Biroul Organizației de Bază) de la Flacăra roșie.

Dar, acuma dimineața vrem să vă zicem altceva. Digi TV, cu sediul general la Oradea, nu a vrut nici în ruptul capului ca vreuna dintre echipele din vest să fie în prima ligă de fotbal din România. Că, cică, nu ar mai prea avea telespectatori pe Digi-urile de sport care vor transmite de la toamnă meciurile din Liga 1 din România. Motivele ne scapă. Însă, specialiștii noștri în teleșpeculații ne-au informat că decât să acorde drepturi de televizare UTA-ei sau ACS Poli Timișoara (cam vreun milion de euro pe campionat), ar fi preferat să le dea unei echipe din Regat, și mai ales uneia din jurul Bucureștiului. Că, de acolo se… trage ora exactă. Și că, zice tot sursele, pe cine interesează de UTA sau Poli, că câtă audiență la nivel de România pot avea…

Noi zicem că interesul poartă fesul. Și că ungurilor care stau în spatele afecerii RDS@RCS, șefi și peste toate televiziunile DIGI (inclusiv cele de sport) li se fâlfîie de vestul României, pe  care l-au cucerit deja. Scopul lor este altul, miza este cu mult mai mare.

Deocamdată, fie UTA BD (am vrea noi, arădenii), fie ACS Poli Timișoara le-au cam stricat jocurile. Deci, să vină milioanele de euro din drepturi de televiziune. Chiar dacă UTA nu are stadion pe care să joace. Poate că undeva pe la Cluj.

Mulțumim Falcă pentru stadionul UTA pe care l-ai demolat și care trebuia să fie gata în toamna lui 2017!

Ungurul bulangiu