Lume, lume, presă din Arad, hai la mâncat și băut pe gratis, la Hotel Miky! Europarlamentarul socialist Victor Negrescu, prin șeful lui de cabinet, arădeanul Cristian Videscu (secretar de stat la „Centenar”), te invită la întâlnire informală !

Stimați tovarăși și (t)ovarășe din presă, ați răspuns la apel și v-ați dus la „informală”, dar s-a dovedit că a fost mai mult „formală”, pentru că, nu-i așa, știe orice utilizator de condei că „in” este negație. Distracția a fost un fel de mulțime vidă, adică un zero tăiat. Tocmai pe când gâtlejurile nesățioase ajunseseră la punctul critic, ziariștilor li s-a spus să o ia parpale poteca (nicio legătură cu Parpală) că băutura s-a terminat, iar nici Negrescu, nici Videscu nefiind în stare să repete minunea de la nunta din Caana Galilei, să o ia cătă căși. Evident, însetații s-au dus în altă parte, unde au băut pe banii lor.

Stimați tovarăși și (t)ovarășe, nu dăm cu piatra, înțelegem că un europarlamentar socialist nu dă banii poporului pentru satisfacțiile bețivanilor din presă, dar tot nu putem să nu facem comparație între Negrescu și fostul Eurodeputat Iosif Matula. Chișeuanul nostru- este expresia lui preferată- i-a dus pe ziariști la Bruxelles, le-a asigurat transport, cazare la hotel, mâncare, băutură, vizitarea orașului și a Parlamentului European, participarea la lucrări în plen și multă distracție. În plus, toți ziariștii au venit de la Bruxelles „blindați” cu broșuri, cu materiale didactice despre Parlamentul European, pe care nici să stea în cap nu le-ar fi găsit la niciuna dintre Universitățile arădene. Nu vrem să fim insinuanți, dar nu ne-ar mira ca suma alocată de către Parlamentul European lui Matula pentru toată tărășenia să fi fost egală cu aceea pe care a primit-o socialistul Negrescu pentru formala de la Miky. De unde să știe secretarul Parlamentului European că la Arad o bere costă 3 lei, nu 3 euro, ca la Bruxelles ? Nu știe, așa că decontarea merge strună !

MUSKAMOR