Telenovela popa Marcu senior, fostul paroh de la Biserica Ortodoxă din Micalaca Nouă – care nu s-a dat plecat nicicum din parohie, nici din casa parohială, s-a încheiat. Asta trebuia să se întâmple marți, atunci când executorul judecătoresc ar fi trebuit să pună în aplicare sentința judecătorească. Numai că nu a mai avut pe ce să pună, popa Marcu sr. și-a luat catrafusele și a tăiat-o precum „mnemții” la Verdun. Cu coada între picioare.

Baiul e altul. Pe lângă faptul că a cărat, înainte de executarea silită, tot ce a fost în casa parohială (mobilier, electrocasnice etc.) cumpărate din banii enoriașilor și prinse în evidența contabilă a parohiei, Marcu sr. a furat! Vorba aia, fă ce zice popa, nu ce face popa!

Dacă nu ne mințesc enoriașele zburdalnice, nu ar avea niciun motiv întemeiat!, popa Marcu sr. a lăsat casa parohială GOALĂ. A luat cu el până și bibliografia parohiei (a se citi cărțile bisericești). Cărți vechi bisericești care aparțin parohiei, enoriașilor și, nu în ultimul rând comunității ortodoxe din Arad. După zeci de ani de „muncă depusă în folosul comunității” popa Marcu sr. s-a gândit că parohia e moșia lui și a considerat că totul i se cuvine. Fals!!!

De ce a „furat” popa Marcu sr. ceasloavele de la parohie? Poate ne vor spune cei de la Arhiepiscopie. În frunte cu noua contabilă (că sunt pe inventar), numită cu binecuvântarea preotului Bupte. Tot senior (sr).

Periscopul Șamponel

1 COMENTARIU

Comments are closed.