În sfârșit, o prestație de individ educat, civilizat și cu bun simț! O prestație de intelectual rasat, care nu și-a facut școlile prin universități fantomă, precum Udrea, Firea, Nicolicea, Iordache, Calimente și alte caricaturi intelectuale care, pentru a poza în intelectuali și a obține un titlu academic fraudulos, au făcut praf și pulbere învățământul românesc, încât orice handicapat, semianalfabet sau putori ordinare, pot absolvi o institutie de învățământ superior.

În sfârșit, un cetățean român de care poți fi mândru, nu un fanatic comunist, pseudo-intelectual, nostalgic dupa vremurile marxist-leniniste sau un matrod șmecher, arogant, viclean, bețiv, fustangiu și scandalagiu, ajunși în fruntea statului prin specularea naivității și ignoranței. Am simțit, prin prestația de la Casa Alba ca am un președinte care mă reprezintă și care a justificat încrederea acordată, dovedind că reprezintă cu cinste, onoare și demnitate intelectualul român. Pentru prima dată în istoria post-decembristă a României, când intelectualii și partea civilizată a României (în special diaspora), vindecată de frica patologică și de manipularea demagogică, au decis presedintele, își văd așteptările răsplătite și simt că n-au mai fost păcăliți de oportuniști și de fripturiști politici, capi ai lumii interlope. Că nu le place și sunt geloși pe prestația președintelui unii precum Dragnea, Nicolicea, Ponta, Băsescu și alți beneficiari ai urzuparii puterii, care au creat o cutumă din administrarea țării prin minciună, generalizarea urii între nații și cetățeni, dezbinare intre cetățeni pe motive subiective și stupide, și manipularea cetățeanului pentru a-și asigura monopolul puterii, este o certitudine.

Dragnea și actuala clasă politică (formată, în general, din interlopi fără scrupule) fac alergie la educație, informație corectă și civilizație, pentru că sunt conștienți că civilizația, educația și cunoașterea realității nu permit manipularea. Or, actuala clasă politică este produsul manipulării ignoranței generată de incultură și primitivism. Acesta e mediul in care se mișcă, natural, Dragnea&Co.

De aceea se dorește teleormanizarea României. Pentru că procentul ignoranților și manipulatilor, precum cel din Teleorman, au generat actuala clasă politică de Dinu Păturică clonata fără control, care face alergie la educație, cultură, valoare morală sau civilizație. Dragnea&Co. sunt conștienți că Iohannis este un mare pericol pentru ordinea instaurată de actuala clasă politică interlopă și fac orice pentru a-l discredita pe Iohannis, utilizând tot arsenalul din bagajul interlopului (minciună, manipulare, șantaj, abuz al autorităților prin soluțiile numite politic, campanie media de discreditare orchestrată prin media coruptă și vasala etc.).

Din fericire, pentru soarta Românei, pregătită și premeditată de actuala clasă politică (inclusiv cei din opoziție), care administrează țara doar în propriul interes, Iohannis nu poate fi izolat, pentru că România (spre norocul cetățenilor) prezintă interes pentru democrații reale, precum SUA. Iar americanii, spre deosebire de teleormăneni, nu sunt atât de naivi să se lase îmbrobodiți de jocurile viclene și fără scrupule ale unui infractor oportunist precum Dragnea și alții de aceeași teapă. Americanii nu riscă să intre în combinații cu hoții și șmecherii, indiferent de cât lobby (trafic de influență) face gașca lui Dragnea și Tăriceanu.

Prezența lui Iohannis la Casa Albă e un avertisment pentru Dragnea&Co. că americanilor nu le plac șmecherii și mincinoșii și sunt de partea celor care au condamnat atentatul la democrație înregistrat cu celebra Ordonanță votată noaptea de hoți pentru hoți. În disputa semianalfabetului și slugii Iordache (reprezentantul adevăratului autor moral al puciului anti-stat de drept, Dragnea) versus americani (reprezentați de Iohannis) oricât aș fi de intoxicat și indiferent de manipularea la care sunt supus de jigodii frustrate și lipsite de bun simț, gen Ștefănescu, merg pe mâna americanilor și lui Iohannis, pentru ca reprezintă valorile morale în care cred și care mă reprezintă.

Pavel ROMAN