Este o vorbă din popor. Vorba câinelui care stă în cur și se linge pe … instrument. Eu ce fac acum, dau sau iau m..e?

Exact așa și cu domnii noștri din PSD Arad (nu toți) care reprezintă arădenii în Parlamentul României, pe linia celor care au votat acest partid la alegerile generale de la sfârșitul anului trecut. Și facem referire directă la deputatul Dorel Căprar (președintele PSD Arad) și la senatorul (de împrumut) Mihai Fifor, cel despre care am avut o părere bună la începutul mandatului. Acești doi indivizi, demnitari – plătiți din banii românilor, s-au câcat la semnal atât sâmbătă, cât și azi, duminică. Nici nu a anunțat bine Dragnea inițierea moțiunii de cenzură împotriva propriului guvern PSD, guvern condus de doar șase luni de zile de către timișoreanul Grindeanu, că hop Căprar a sărit să-i țină isonul telerormăneanului. Cel a cărui față aduce mai degrabă cu cea a lui „Mitică” din Vacanța Mare, decât cu a unui lider autentic de partid de guvernământ.

Căprar, în ciuda faptului că nu le are cu politica, îl susține fervent pe Dragnea. Împotriva lui Grindeanu și a lui Victor Ponta. Ponta care l-a ajutat pe Căprar încă de pe vremea când Dorel nu știa cu ce se mănâncă politica. Concret, Victor Ponta alături de Daciana (soția lui Victor) și Ilie Sârbu l-au ajutat pe Căprar să ajungă șef la tineretul PSD Arad, apoi șef la organizația din Arad și apoi tot mai sus. Deci, se poate spune că, pe linie politică, Ponta l-a ajutat pe Dorel de Arad să ajungă din om mic, neînsemnat, om aflat – temporar – la vedere. Dar, Căprar și-a arătat adevărata față sâmbătă, atunci când a mușcat mâna celui care i-a dat o pâine bună de mâncat, atât la nivel de  județ, cât mai ales în Parlamentul României. Dar, vorba părintelui de la Tăgădău, Dumnezeu e sus și vede!

Cât despre Fifor, senatorul de Arad, în care arădenii care l-au votat și-au pus speranțe mari acesta și-a dat arama pe față. Olteanul ține cu teleromăneanul, sângele de regățean apă nu se face. Fapt penru care a citit, duminică, în plenul Parlamentului (vorba vine plen, că nici măcar nu au fost prezenți toți parlamentarii PSD și ALDE, inițiatorii moțiunii, darmite cei din opoziție) textul moțiunii de cenzură împotriva propriului guvern PSD Grindeanu. Cât au contat înregistrările video și audio secrete din „cuibul de nebunii”, de la Arad, acolo unde locuiește Fifor, rămâne de văzut. Noi doar bănuim.

Nu vă ținem mult, că e dumincă după-amiază, însă dacă miercuri pică moțiunea (și sigur va pica după cum stau lucrurile în acest moment) ce vor face cei doi lingăi de-ai lui Dragnea? Își vor da demisia de onoare (nu credem, că doar nu pleacă câinele de a măcelărie) sau preferă să zboare, spre și de la București, în același avion cu actualul premier Grindeanu? Cu decolarea și aterizarea pe Aeroportul Timișoara, că cel din Arad e muribund. Și asta și cu acordul tacit al celor doi parlamentari arădeni.

Vreți să vă mai amintim și despre pasajele din Arad? Dacă până acum Căprar și Fifor, la putere fiind, nu au reușit să miște nici măcar un deget pentru arădeni și confortul acestora (în primul rând la pasaje ne referim), ce vor face după căderea moțiunii de cen(t)zură?

Demisia ar fi singura variantă pentru persoanele cu caracter.

Flacăra roșie