Evenimentul care ar trebui să fie o mândrie pentru Arad și arădeni înghite, anul acesta, nu mai puțin de 9 miliarde de lei vechi de la bugetul local. „Zilele Aradului” se va desfășura în perioada 18-27 august în mai multe locații din municipiu. Unele mai prost alese, altele mai neinspirat, altele… Aruncând o primă privire peste programul alcătuit de „specialiștii” lui Jitză (despre expertul în falimente Andras Ando, directorul de strategii și comunicare de la CJA nicio voarbă!) am putea spune că este o frecangeală, o cheltuire inutilă de bani publici. Nimic nou, nimic care să te atragă și să atragă turiști din județele învecinate și din Ungaria. Poate unguri vor veni doar la „Ziua orașului Pecs”, manifestare „culturală” inclusă în program și care este făcută strict pentru ei (prin Parcul Reconcilierii – de parcă ne-am fi conciliat cu ei vreodată), dacă ne uităm pe programul pe care l-am primit.

În rest, concerte (scurte) de muzică populară și ușoară, o operetă (Voievodul Țiganilor) pusă în scenă de Opera Națională Română din Timișoara, proiecții etc. Dar, nu suntem goarna lui Falcă și nici a Primăriei sale așa că pe aceia care îi interesează mai în amănunt pe ce se cheltuiește banul arădeanului să facă bine să se uite pe site-urile lui Falcă.

Nu putem să încheiem fără să întrebăm ce este acela Festival culinar, ce se ține pe parcursul întregului eveniment, pe iarba și în parcul cu statui dintre terasa Belvedere și Perla (numai parcul acela nu a mai fost călcat și distrus de dictatorul Falcă). Să fie un fel Piața de mașini, cu tarabe de „miciuri” și bere la halbă…

Cât despre Târgul de antichități, carte etc. ce se va ține pe strada Mețianu, pe strada tigănoșagului din Arad, sponsorizată la greu de Falcă… ce mai este de zis.

P.S. 200.000 de euro… săracile fațade din centrul orașului. Mai bine circ, că pâine de unde.

 Hun Guru