Și sperăm că ăsta e doar începutul „tăierii” aripilor gardienilor publici din Arad și de aiurea. Că prea și-au luat-o în cap pilele lui Falcă și ai acolițilior săi sugători de bani publici. Azi ne referim strict la „rutieră”, adică la exagerările pe care vajnicii milițieni, pardon gardieni publici le comit în traficul rutier arădean. Să fie prostie, să fie exces de zel. La ei e posibil orice.

Începutul a fost făcut de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Și ca să nu lăsăm loc intrepretărilor iată textul unei decizii relativ recente a judecătorilor acestui for suprem.

Iccj – Decizia nr.11 în dosarul nr.3/2017

Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte următoarele:

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin raportare la dispoziţiile art. 7 lit. h) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 iunie 2017.”

Și, dacă ar fi să ne luăm după comuniștii noștri de la Capitală, este doar începutul sfârșitului abuzurilor gardienilor publici de la Miliția Locală a lui Falcă.

Vom reveni.

R.D.