Este multibinecunoscută și mult mediatizată problema traficului greu (foarte greu) de pe strada Voinicilor din Micalaca. Concret, autocamioane, adevărați mastodonți de 40, 50 de tone care transportă „minerale”, adică nisip, balast, piatră etc. de la balastierele dein zona Văii Mureșului, în loc să folosească centura de nord a Aradului preferă (din mai multe puncte de vedere) ruta Voinicilor, Micalaca zona 300, o iau prin Subcetate etc. Deși nu au voie, resticția de tonaj fiind vizibilă pe toate indicatoarele din zonă!!! Că tremură blocurile de pe Voinicilor, că sparg asfaltul și altele de acest gen se pare că nu prea interesează pe nimeni. Despre autorități vorbim.

Am mai scris despre faptul că autoritățile, prin Poliția Locală ar fi pe o mână cu transportatorii. Am fost făcuți în fel și chip. Dar, asta este meseria noastră, nu putem fi pe placul tuturor. De curând, șoferii mastodonților supraîncărcați au găsit și alte rute, relativ ocolitoare însă tot la fel de dăunătoare. Una dintre ele e cea de pe Calea Radnei, cotesc la stânga, pe lângă Lidl, pe strada Pășunii și apoi își continuă ruta cunoscută. Chipurile, evită un echipaj al Poliției lui Falcă, pus de formă pe vechiul traseu, la intrarea pe strada Voinicilor.

De ce nu pune Poliția Locală echipaje în punctele cheie de pe traseul ilegal al mastodonților? Dacă ar fi să ne luăm după cei care locuiesc în zona afectată, este din cauza faptului că sunt „gardienii publici” ai lui Falcă sunt pe o mână cu transporatorii, nume grele atât din Arad, cât și din Timișoara și despre care Falcă are cunoștință. Dar, nu are nici măcar un strop de recunoștință pentru micălăcenii din zonă care l-au votat. Dar, asta este o altă problemă.

Până una, alta, locuitorii din zonă întreabă: cât va mai dura calvarul? Și asta și sub ochii polițiștilor locali care sunt plătiți din banii arădenilor.

Azi, doar două numere: AR…MCL și AR…LPU. Avem fotografii și înregistrări video, pentru cunoscători.

R.D.  

2 COMENTARII

  1. Pe aia cu camioanele nu ii vad ca sunt pe lista de favoriti, dar stau in schimb la pânda pe str. Sebesului sa prinda la sens interzis pe cate unul. Sau la Piata Mare ori in fata la ING de la Teatru. Jenant

Comments are closed.