Dintodeauna, conducătorii vremelnici ai urbelor știau că prostimea se ține în frâu cu pîine și circ. Har Domnului, nici Aradul nu face excepție, ba din contră, al nostru Demolition Man de la kilometrul zero ne dă zilnic ceva circ, așa că din când în când mai trebe doar și ceva pîine.

Și așa se face că în fiecare lună se întind tarabe cu mâncare prin te miri ce locuri din oraș, sub umbrela unor diferite festivaluri care în loc să producă bani la bugetul local, cheltuie, și încă din greu. Sau se sifonează, cum zic cunoscătorii fenomenului.

Nu știm ce o fost în capul celui care o dat dispoziție să vopsească în roz chiloțiu tarabele din spatele teatrului dar dacă ne uităm și la arcada de umbrele colorate ce acoperă strada Mețianu, nu se poate să nu ne amintim că Jiță Falcă ne amenința de curând cu ceva cununii homosexuale.

Dar nici nopțile nu sunt liniștite în Arad. În timp ce majoritatea au dormit de joi spre vineri, un maior sri și un interlop făceau schimb în natură, prafuri contra bani și hop, diicotul i-a înhățat. Rămâne de văzut acum dacă maiorul era undercover sau pe persoană fizică.

Sâmbătă seara, de la 22.00 se anunță chef mare la bazine pe ștrand, spre marea bucurie a cetățenilor ce locuiesc pe Praporgescu. Ne miră cum de un fost catindat la primărie, care dădea cu ˝fuck-ul˝ în Jiță prin tot orașul în campania electorală, acum este inlove cu Mehelean, pedelistul vopsit liberal și pus în fruntea Reconsului care falimentează zilnic, încet, dar sigur.

Nu-i așa că în Arad se întâmplă nimicuri ?