Ne facem că ne pare rău de faptul că Caporalul Dorel și-a pierdut de tot credibilitatea în rândul celor care încă mai aspiră la sinecuri sau (h)alte parveniri. Spunem asta pentru că (și) ultima ispravă a lui Svek de Arad asta arată.

Ivindu-se ocazia perfectă de a-și arăta mușchii în materie de intervenții neortodoxe în mersul treburilor prin urbea noastră, viteazul din poveste a luat-o de o mânuță pe o anume Mariana Brădicean (cei care nu o cunosc nu au pierdut nimic) și privind-o în ochi, îi promite acesteia că o va face mare șefă pe la APIA. Atât de convingător a fost Dorel încât cu mult înainte de examen, la o petrecere cu niște cunoscuți de la Nădlac, aceasta primea deja felicitări pentru viitorul post. Cel puțin așa ne-au informat comuniștii noștri prezenți prin zonă.

Însă, în ziua examenului posturile de conducere de la APIA, acum câteva zile, duduia s-a descurcat atât de prost la materia la care zice că are și studii (și care, chipurile, o recomandă) încât nu a fost în stare nici măcar să copieze de pe o foaie pe alta, luând un punctaj demn de mandatar financiar de partid (ceea ce a și fost la ultima campanie electorală a PSD Arad).

Să ne înțelegem, madama, spun cunoscătorii comuniștim, din punct de vedere profesional nu avea nicio șansă în fata contracandidatei sale pe postul respective. Dar, orgoliul prostesc al caporalului, amplificat de senzația de atotputernicie a mistrețului cu ceafă groasă care până nu demult se ocupa de filaj pe la instituțiile abilitate, a făcut-o sa viseze înainte de termen.

Din această întamplare avem trei nedumeriri:

  1. Mai poate lua cineva din politica arădeană avans pentru prestări de servicii?
  2. Ce se întamplă cu avansul luat? Rămâne taxă pe prostie sau se face storno? Sau poate se înregistrează în clasa 600, “sume în curs de clarificare”? Nu-i așa doamna contabilă cu pretenții de director adjunct?
  3. Dacă soțul nu mai poate cumula pensia de la cooperativa Ochiul & Timpanul cu leafa de la Garda de Mediu (unde este, deocamdată șefuleț) se va face o rocadă în familie? Sau poate i-au mai ramas niște amintiri de serviciu cu care poate să-l „determine” pe caporalul Svek să-i găsească altceva de muncă? Că are omul calități, e serios, ce naiba.

P.S. Cât despre credibilitatea, în scădere dramatică, a lui Dorel în rândul celor pe care îi mai acceptă pe lângă el vom scrie cu altă ocazie. 

Securistul din florile de la Piața Mare