Poate cea mai „păpătoare” instituție a Primăriei Arad, SC RECONS SA, este plină de datorii la bugetul local. Firma care are în administrare, printre altele, parcările din municipiu, ștrandul „Neptun”, patinoarul artificial, spații comerciale și locuințe etc., după care încasează sume enorme de bani de la arădeni (numai la parcări și ștrand gândiți-vă!) este datoare chiar la instituția de la care „suge” bani și a cărei directă subordine este: Primăria Arad. Pentru amatorii de date concrete, acționarul unic al SC RECONS SA este Municipiul Arad, adică noi, arădenii de pe care firma în cauză ia bani serioși. Și cu toate asta, RECONS SA tot pe pierdere este!?!?! Ce zici Falcă despre faptul că plătim ca proștii taxă la parcare, taxă la intrare la ștrand, taxă la patinoar etc. și firma este tot pe pierdere? Oare și Pro Arhitectura ta și a (încă) soției tale Ela, ar fi pe pierdere ai mai ține-o sau ai desfința-o? Dar, suntem liniștiți, Pro Arhitectura, una dintre cele mai tari firme din Arad, nu va fi pe pierdere atâta vreme cât mai e Falcă primar și mai sunt de fpcut PUD-uri, PUZ-uri și alte astfel de documente plătite (și) din banii Primăriei.

Revenind la RECONS SA, chiar dacă s-a schimbat administratorul (directorul) firma tot datoare e și la buza falimentului (conform datelor financiare). Dacă până prin martie a avut datorie la bugetul local peste 700 de mii de lei, acum datoria s-a mai redus. Pe impozite pe clădiri, taxe pe terenuri etc. RECONS trebuie să plătească 141.331 de lei (circa 31.000 de euro) plus penalitățile de rigoare.

Dar, pe cine interesează? Noi, arădenii, am fost, suntem și vom rămâne fraierii de serviciu, ne plătim la timp impozitele și taxele locale pentru ca firmele aflate în subordinea lui Falcă și a Primăriei sale să aibe de unde să se înfrupte și de unde să își plătească salariile.

Gospotaurul Comunal