dav

O mână de profitori, cu Falcă în frunte, își bate joc de UTA, de Arad, de arădeni și de banii acestora. UTA, Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc, echipa fanion a Aradului este vacă de muls pentru câțiva neaveniți și profitori care sunt mulțumiți că-și umplu în liniște buzunarele și că echipa se zbate în mocirla ligii secunde, ocupând un loc pe la mijlocul clasamentului. Și asta pe bani mulți, foarte mulți la astfel de nivel și în detrimentul altor echipe de fotbal arădene, de seniori, juniori sau copii, dar și în detrimnetul altor sporturi cu tradiție care altădată aduceau fală Aradului (polo, canotaj, handbal, baschet, haltere, judo etc.).

Amatorii de cifre pot consulta câte miliarde de lei a primit UTA numai anul acesta (prin diverse asociații și fundații aparținând acelorași personaje care conduc acum destinele echipei) de la Primăria Arad și Consiliul Județean, pe baza unor proiecte întocmite așa „cum trebuie”. Creierul întregii afaceri este Alexandru „Șoani” Meszar, ginerele unui șef al UDMR Arad, și care mai deține și clubul de fotbal Atletico Arad. Dar și un magazin de articole sportive (echipamente, mingi etc.) de unde se „îmbracă” inclusiv UTA.

Pe scurt, concret, Primăria și CJA dau banii pentru ca UTA să poată juca chiar dacă în liga a doua. Jucătorii sunt ai lui Meszar. Iar când acesta vinde dintre ei, vezi cazul Dennis Man – la Steaua, banii încasați în urma transferurilor intră în buzunarul lui Meszar. Și nu este caz singular. Adică, arădenii dau bani, Meszar vinde jucători și încasează sume substanțiale. Plus alți bani din vânzarea de echipament sportiv de la propria firmă.

Ne-am tot întrebat, și nu suntem singurii, de ce actuala conducere a UTA-ei (care se întrece în a face chefuri care mai de care mai simandicoase și în localuri sau pe terase selecte din Arad) nu a ieșit public să se plângă că echipa nu are un teren adecvat, în municipiu, unde să facă antrenamente. Sau să întrebe de ce se tot tergiversează finalizarea lucrărilor la stadionul UTA, lucrări care trebuiau deja terminate. Sau că de ce sunt nevoiți să joace meciurile oficiale la 25 de kilometri de Arad, la Șiria. Și altele de acest gen. Vă spunem noi: pentru că le convine situația! Că cu cât „rahatul” este ținut mai departe de municipiu, de nasul adevăraților suporteri cu atât miroase mai puțin, iar atenția celor interesați este distrasă de la adevărata situație.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oare care dintre dumneavoastră, dragi tovarăși și pretini, nu ați vrea să fiți în conducerea actuală a UTA-ei? Să primiți bani de la autoritățile locale și județene, de la sponsori, iar când vindeți jucători să vă băgați banii în buzunarul propriu și personal. Și altceva: la acest nivel, de mijloc de serie B, de ce sunt preferați jucători din alte județe, în detrimentul celor din Arad. V-ați întrebat oare de ce?

Un suporter care cunoaște bine situația de la UTA ne-a spus că în momentul transferului la Steaua Dennis Man (cel care, vineri seara, a dat un gol pentru naționala de tineret, în deplasarea din Bosnia Herțegovina, câștigată de micii tricolori cu 3-0) a avut un salariu de 500 de le!? Până unde poate merge bătaia de joc a actualei „mâini de profitori” care au pus mâna, cu largul sprijin al baronului (de tristă amintire) Jitză Falcă, pe destinele unuia dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din România? Noi numa întrebăm.

Dar, ne merităm soarta!

P.S. Ca un club care se respectă, UTA are, chipurile, și un ofițer de presă. Care dacă a scris trei, patru cronici de meci de județ crede că poate emite judecăți de valoare. Și care, probabil, are un salariu mai mare decât a avut Dennis Man. Dar, așa e la UTA, vorba aia: prostul dacă nu e fudul, parcă nu e prost destul. Conducerea se plânge că UTA nu se poate „câca” de foame, dar are purtător de vorbe…

P.S.2 Proiectul Mihalcea (antrenorul principal de la UTA – de parcă un arădean nu s-ar fi găsit) nu dă, cel puțin deocamdată, roade. Meciul de azi (sâmbătă), de la Șiria, cu „vestita” și „celebra” echipă a Baloteștiului s-a terminat la egalitate 2-2! Cu pași mici spre „promovarea” în liga a…  III-a.

Hai Domidea