Dar nu la lucru. Deocamdată. Înainte de a intra în esenţa problemei haideţi să vă lămurim ce e cu verzii şi cine sunt albaştrii. Că de roşii se fereşte Falcă ca dracu, adică tot el, de tămâie. Albaştrii sunt angajaţii de la RER, noua firmă de salubrizare care a pus mâna pe un contract cu Primăria Arad. După cum ne-au informat prompt şi cu spirit civic comuniştii noştri de pe lângă Falcă, cei de la RER se ocupă, deocamdată, cu salubrizarea stradală. Deci, de acum înainte să nu-i mai înjuraţi pe cei de la Polaris dacă străzile municipiului sunt aşa cum sunt, adică pline de gunoaie. Cei verzi sunt cei de la Polaris, firma din Constanţa pe care Falcă a moştenit-o şi a preluat-o cu tot cu „sarcini” de la Dorel Popa – Dumnezeu să îl ierte pe fostul primar al Aradului. Oamenii de la Polaris se mai ocupă doar cu ridicarea gunoiului menajer, deocamdată. Asta până când şi această operaţiune va trece la albaştrii. De ce s-a făcut şi încearcă să se facă pe secret înainte toată această operaţiune de transfer a serviciului de salubrizare a oraşului, atât cel stradal, cât şi cel menajer… asta ştie doar edilul-şef al Aradului şi câţiva oameni de lângă el. Banii de la Polaris au prins miros sau or fi alte mijmaşuri la mijloc? Asta doar dracu şi Falcă o ştiu.

Înainte de a trece mai departe vrem să vă aducem la cunoştinţă, de fapt să vă reamintim faptul că unul dintre cei mai fervenţi luptători împotriva Polarisului lui Edy Martin de la Constanţa (fiul lui Gheorghe Martin, prefectului PSD de Constanţa din acea vreme) a fost nimeni altul decât Jitză Falcă. Asta se întâmpla când vinitura de la Brad candida împotriva lui Dorel Popa la Primăria Aradului. Toată larma făcută şi acuzele aduse Polarisului s-au stins după ce Jitză penalul a pus mâna pe Primărie şi a „înţeles” cu ce se mănâncă… gunoiul. La fel cum, credem, că a amuşinat şi acum că e rost de ceva „suflu” proaspăt în preajma alegerilor europarlamentare din iunie anul viitor, unde Jitză de la Dideşti ar vrea să candideze. Asta dacă mai apucă din motive de organe abilitate!

Revenind la RER şi Polaris, aceştia din urmă, de fapt angajaţii care au mai rămas acolo sunt cam disperaţi şi nu ştiu ce se va întâmpla cu ei. În timp ce albaştrii exultă şi acum, se chefuiesc că au prins un post de muncă bine plătit şi călduţ. Că însă se află sub euforia momentului se vede clar pe străzile Aradului, mormanele de gunoi fiind mărturia vie.

O altă ştire care ne-a parvenit de la comuniştii noştri înfiltraţi atât la albaştri, cât şi la verzi este aceea că RER s-a apucat de angajat en-gros. Până şi câţiva foşti jucători de la UTA, unii cu meciuri jucate în prima ligă a ţării, şi-au găsit de muncă la albaştrii pe post de observatori (nu râdeţi, că aşa le zice).

Lila cu pupiţ