Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad  şi-a deschis porţile pentru un nou an universitar. Sâmbătă, de la orele 12.00, în sala de conferinţe din Complexul M, studenţi, părinţi, profesori, parteneri din mediul economic, oficialităţi centrale şi locale au fost prezente la evenimentul ce a marcat începerea anului academic 2017-2018. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, ministrul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Petru Andea, consilierul de stat în Ministerul Cercetării şi Inovării, Mihai Grigorie au fost alături de profesorii şi studenţii arădeni şi au sărbătorit acest eveniment al comunităţii academice arădene. Cuvântul ministrului educaţiei, Liviu Pop, a fost rostit de către consilierul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Raluca Simu.

De asemenea au transmis gândurile lor bune pentru cei care au început noul an, IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Florentina Horgea, prefectul judeţului, vicepreşedintele CJA, Sergiu Bâlcea, viceprimarul oraşului, Călin Bibarţ precum şi invitaţii din străinătate: Florin Vasiloni, Consulul General al României la Gyula, Excelenţa Sa, Jose Arturo Trejo Nava, ambasadorul Mexicului la Bucureşti însoţit de către Adrian Bădescu, consulul onorific al Mexicului la Timişoara. Ca întotdeauna, alături de Universitatea Aurel Vlaicu au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, prin inspectorul şcolar general Anca Stoenescu, Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad prin rectorul universităţii, prof.univ.dr. Coralia Cotoraci şi preşedintele UVVG, prof.univ.dr. Aurel Ardelean.

Gânduri bune din partea invitaţilor, multe aşteptări din partea studenţilor, a căror voce s-a făcut auzită prin preşedintele Ligii Studenţilor din UAV, Roxana Barna şi un nou an de muncă pentru întreg colectivul universităţii arădene de stat. A început anul academic 2017-2018 pentru cele nouă facultăţi ale UAV.

„E un nou început de an universitar.Să-l facem să fie un an de succes, rodnic, în care fiecare să dăm ce avem mai bun în noi din respect pentru această instituţie de învăţământ superior, din respect pentru cei care au muncit şi muncesc pentru dezvoltarea acestei universităţi, din respect pentru noi înşine” a fost mesajul rectorului UAV, prof.univ.dr.Ramona Lile.