Că nea Relu Ardelean, de la privata „Vasile Goldiş”, e aproape de vârsta celui a cărui nume cu tot cu prenume poartă fabrica de făcut bani se ştie. Că nea Relu a (pe)trecut prin comunsim mai mult decât prin capitalismul sălbatic se ştie şi asta. Că îi place sloganele şi ridicatele în slăvi şi că îşi trage seva din adulaţiile ce îi sunt aduse cu tot atâtea prilejuri pe care, multe dintre ele, şi le provoacă este de notorietate. Dar când hiperlaudele (mincinoase) vin din partea unor autorităţi publice, în cazul de faţă Consiliul Judeţean Arad, te apucă greaţa.

Haideţi să nu o mai lungim atât şi poftiţi de citiţi ce putut debita şi scrie un lingău angajat la CJArad, ce este plătit din bani publici să facă comunicate de presă şi discursuri pentru diferite evenimente şi ocazii festive. Lingău ce este plătit din banii noştri, ai arădenilor, să fim bine înţeleşi.

„Graţie implicării, devotamentului, dăruirii manifestate de conducerea Universităţii de Vest Vasile Goldiş, Aradul a ajuns un puternic centru universitar, care face parte din elita învăţământului din România. Îmi doresc ca acest an academic să fie un an al performanţei! Vă urez tuturor un an universitar plin de rezultate excelente, care să păstreze şi să promoveze peste tot, în ţară şi în lume, calitatea învăţământului din Arad!”

Acesta este textul mesajului citit de Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, cu ocazia deschiderii noului an universitar 2017 -2018, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”.

Că şi domnul vice are vina lui este clar. Sau poate că şi-a desăvârşit studiile la una dintre „elitele” învăţământului din România l-a făcut pe Sergiu Bâlcea să nu mai verifice înainte de a citi înainte de a citi textul scris. Text care, aşa cum spuneam, i-a fost pus în faţă de către subalternii domniei sale care-i compun astfel de aberaţii. De ce aberaţii? Simplu: pentru că nici pe departe UVVG Arad nu face parte din „elita” învăţământului superior din România! Dimpotrivă. Conform evaluării ARACIS (Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior), privata lui Ardelean, în urma evaluării, a primit gradul de „lipsă de încredere”! (la evaluarea din 2015). Pentru cei neiniţiaţi acesta fiind cel mai inferior, cel mai de jos, cel mai slab grad acordat unei instituţii de învăţământ superior din România! Atunci de unde până unde UVVG se află în „elita” învăţământului superior din ţară? Unde sunt celelalte universităţi de prestigiu din România, Universitatea din Bucureşti, din Cluj, din Timişoara, din Iaşi, din Craiova? Politehnicile, Academiile etc. Sau lasă.

Tovarăşe vicepreşedinte, noi îţi dăm un sfat tovărăşesc: citeşte înainte de rosti astfel de aberaţii şi nu crede în tot ce-ţi pun în faţă scribălăii angajaţi, majoritatea pe ochi frumoşi, din subordinea ta. Aviz şi altor şefi din diverse instituţii.

Raport_sintetic_Univ_Vasile_Goldis_Arad_2015Că suntem comunişti vijilenţi şi cu ochii pe voi, ca pe butelie – vorba aia.

Comunistul de la banca ardeleană