Știrea conform căreia doi oficiali arădeni ai clubului UTA sunt trimiși în judecată pentru dare de mită a fost făcută publică, astăzi, de către presa locală din Arad. Însă, pentru a intra în miezul problemei, noi, comuniștii de la Flacăra Roșie, vă invităm să parcurgeți și ce s-a mai scris despre acest caz încă de la debutul urmării penale, în vara acestui an. Cât despre cine este partenerul oficialilor utiști vă lăsăm să savurați ce au scris și cei de la Gazeta Sporturilor, la vremea respectivă. Iar răspunsurile la întrebările din titlu vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați care ar fi acestea. 

 

Comunicatul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, redat de agerpres.ro:

“În cursul anului 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de următorii inculpaţi:

— Baboia Claudiu-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită;
— Drăgan Claudiu (foto), pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;
— Stana Dorin, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;
— Vlădulescu Ionuţ-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;

Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, a reieşit faptul că, la data de 19.05.2017, în interesul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, într-un hotel din mun. Suceava, Vlădulescu Ionuţ Gabriel i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrana Doamnă ARAD şi Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I).

La realizarea acestui demers au contribuit şi inculpaţii Drăgan Claudiu şi Stana Dorin, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, în timp ce inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel, secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză şi Vlădulescu Ionuţ Gabriel.

De asemenea, la data de 02.06.2017, inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel i-a oferit suma de 3000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul Spartac — ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipă, iar ulterior i-a remis suma de 1000 de lei.

Prin ordonanţa procurorului din data de 04.10.2017 s-a dispus reţinerea inculpatului Baboia Claudiu Gabriel, iar la data de 05.10.2017 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului Baboia Claudiu Gabriel pe o durată de 30 de zile.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI”

Ionuţ Vlădulescu este observator FRF și preşedinte la Sporting Roşiori, echipă din Liga 3. Trecutul lui Vlădulescu nu este lipsit de fapte penale, acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de evaziune fiscală într-o afacere cu ţigări. Vlădulescu a deţinut în trecut şi o casă de pariuri în Roşiorii de Vede. (SPORT ARAD)

 

Iată ce au scris cei de la Gazeta Sporturilor, în ediția de miercuri 23 august 2017, referitor la Ionuț Vlădulescu:

EXCLUSIV Conducătorul care a promovat echipa susținută de Dragnea în L3 a fost condamnat pentru contrabandă!

Conducătorul care a promovat echipa susținută de Dragnea în L3 a primit 3 ani de închisoare în 2013, când i-au fost confiscate 3.200 de pachete de țigări. Plus un pistol în 2015.

Voința Saelele, club în care 3 firme ale fiului lui Liviu Dragnea au pompat anul trecut zeci de mii de euro, iar fostul șofer al șefului PSD e patron în acte, a promovat cu un președinte controversat. E vorba de Ionuț Gabriel Vlădulescu, 36 de ani, care a figurat, până în această vară, ca președinte al echipei.

În trecutul acestuia regăsim o condamnare de 3 ani de închisoare, case de pariuri deținută în timp ce era președinte al altei echipe de fotbal și implicarea într-un nou dosar din fotbal.

OBSERVATOR FRF, PREȘEDINTE, CASĂ DE PARIURI

Pe 26 februarie 2009, Gabriel Vlădulescu și soția sa deschid casa de pariuri GS Bet Parisport SRL în Roșiori de Vede, Teleorman, localitatea lor de baștină. Ambii dețin câte 50% din societate, care operează timp de 5 ani.

Activitatea acesteia e suspendată pe 28 februarie 2014. În acest interval, Vlădulescu era observator FRF, fiind delegat la meciuri de liga a 3-a, și președinte la Sporting Roșiori de Vede, echipă care avea să promoveze în 2014 în eșalonul terț.

3 ANI CU SUSPENDARE

Cu puțin timp înainte ca afacerea să fie închisă, Vlădulescu are și alte probleme. E condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de evaziune fiscală, 1459/87/2012, de către Curtea de Apel București. În același dosar, judecătorii dispun confiscarea a 3.200 de pachete de țigări de la Vlădulescu. Defalcat, „2.500 pachete ţigarete marca «Walton»” și 14.000 de ţigarete marca «Royals»”. „Țigări de contrabandă”, spun sursele Gazetei.

PISTOL CONFISCAT

Vlădulescu nu rămâne doar fără țigări. Ci și fără arme! Astfel, în 2015, Judecătoria Roșiori de Vede, la sesizarea Parchetului, „dispune confiscarea specială de la suspectul VLĂDULESCU IONUŢ-GABRIEL a armei marca ROHM, seria 0815043, cal.10 ori 22T”.

Mai mult, în chiar sezonul promovării, numele lui Vlădulescu este implicat în dosarul UTA – Sepsi, în cadrul căruia DGA a făcut percheziții la AMFB și FRF.
„Dosarul a fost deschis după ce UTA ar fi încercat să-și premieze adversarele. Vlădulescu este un pion în circuitul banilor”, conchid sursele GSP.” 

Flacăra Roșie