Continuă războiul comunicatelor, după Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a venit rândul Conducerii Clubului UTA (care conducere o fi ea, că nicio persoană nu-şi asumă comunicatul) și a Asociației suporterilor UTA care spun, la unison, că nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le miroase. Nu dorim să emitem judecăţi de valoare, nici să disecăm comunicatele respective, mai ales că cel al Clubului UTA ni se pare cel puţin ciudat. Aşa că vă invităm să parcurgeţi cele două comunicate aşa cum au fost ele transmise.

Conducerea clubului a emis aseară un comunicat prin care se spală pe mîiini de orice implicare:

”Comunicatul remis în cursul zilei de 6 octombrie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București reprezintă o nouă fază a anchetei ce a vizat clubul UTA și în luna iunie. Din punctul nostru de vedere, nu există niciun element nou.

Ne menținem categoric poziția de nevinovăție, atât a clubului cât și a persoanelor din club menționate. Cum am spus și în precedenta luare de poziție vis-a-vis de această anchetă, UTA și-a apărat întotdeauna șansele exclusiv pe teren.

Ne simțim total lezați de toate acuzațiile, deoarece aduc prejudicii de imagine grave unui brand clădit pe principiile onestității și fair-play-ului. Ne rezervăm dreptul ca, după finalizarea cazului, să-i acționăm în instanță pe cei din cauza cărora imaginea clubului a avut de suferit.

În continuare, clubul și toți angajații se pun la dispoziția anchetei, pe care o dorim cât mai repede încheiată, pentru a exonera numele UTA de orice implicare în meciul Foresta Suceava – Sepsi Sf. Gheorghe”.

 

Astăzi de dimineață, Suporter Club UTA, care girează cu numele și palmaresul asociația FC UTA Arad, fostă UTA Bătrâna Doamnă, se alătură clubului invocând prezumția de nevinovăție:

„Din prima zi a existenţei sale, Suporter Club UTA, a avut ca obiectiv primordial apărarea bunului nume al clubului fondat în 1945 de către Baronul Francisc Neuman. Întotdeauna am pus onoarea clubului nostru mai presus de rezultatul sportiv sau de aspectul economic. Tocmai de aceea suntem consternaţi de informaţia care circulă acum în toată mass media românească, aceea că oficiali ai Campioanei Provinciei sunt acuzaţi de complicitate la dare de mită. Simţim cu toţii această situaţie ca un atac la cel mai de preţ bun al clubului nostru: onoarea şi bunul nume!

Am luat cunoștință  de poziția conducerii clubului și susținem demersurile de a-și apăra onoarea dar în același timp ne exprimăm îngrijorarea că suspiciunile declanșate de această anchetă pot pune în umbră imaginea clubului UTA. De aceea, așteptăm de la organele de anchetă un maxim de profesionalism și rapiditate în soluționarea acestui caz deoarece prejudiciile de imagine aflate în joc sunt considerabile. Până atunci rugăm opinia publică arădeană să dea dovadă de calm și responsabilitate deoarece respectarea prezumției de nevinovăție are în această situație și rolul de a asigura un cadrul normal (pe cât este el posibil în această situație) pentru funcționarea clubului.

În încheiere dorim să afirmăm clar şi răspicat: ca suporteri suntem primii care manifestăm toleranţă 0 faţă de orice încercări de trişare a rezultatului sportiv. Blaturile, actele de corupţie, încălcarea regulamentelor sunt subiecte tabu pentru Suporter Club UTA. Ne interesează ca echipa noastră să aibă succes exclusiv prin mijloace corecte şi onorabile.

Pentru noi doar UTA contează!”

Subscriem şi noi, cei de la Flacăra Roşie la prezumția de nevinovăție, nu suntem absurzi şi mai presus de toate suntem arădeni! Dar, oare chiar așa de nepregătiţi să fie procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti să inventeze sume, loc de întâlnire, etc.. În plus, să bage la răcoare pe 30 de zile pe unul din cei implicați și sub control judiciar pe alții doi. Să nu aibe temei legal şi să nu fie nimic adevărat?

Hai UTA