În perioada 28-29 septembrie 2017, a avut loc la Oradea, întâlnirea transfrontalieră româno-ungară a Parchetelor Judeţene din judeţele limitrofe graniţei RO-HU. La această manifestare a participat şi consulul general al României la Gyula ES Florin VASILONI.

Delegaţia română a avut în componenţă printre alţii pe Mariana Cîmpean, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Păunel Galoş, Procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Gheorghe Vidican, Prim procuror al parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Elena Ioana Bălaj Chendereş, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu-Mare, Ovidiu Marius Miclea, Prim procuror al Parchetului de pa lângă Tribunalul Arad, Sebastian Vălean, Procuror şef secţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, iar partea ungară a fost reprezentată de către Polonyi Geza, consul al Ungariei la Cluj Napoca, Kata Danka, administrator consular al Consulatului Ungariei la Cluj Napoca, Dr. Veress Gabriella, prim procuror judeţean Bekes, Dr. Berg Márta, prim procuror adjunct judeţean Bekes, Dr. Pocsai Edit, prim procuror judeţean Hajdu-Bihar, Dr. Zsíros Zsolt, prim procuror judeţean Szabolcs-Szatmar-Bereg. Au fost dezbătute în special problemele legate de  implementarea reglementărilor privind funcţionarea şi căile de comunicare şi cooperare transfrontalieră şi s-au discutat iniţiativele şi stadiul relaţiile dintre autorităţile omologe din cele două ţări.

Apoi, invitaţii au efectuat o vizită la Muzeul „Iosif Vulcan” din Oradea şi la cetatea din Oradea, unde a fost prezentat istoricul clădirii. A fost efectuată o vizită la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, ocazie cu care şeful acestei structuri, chestorul Marin Bondar, a evidenţiat buna relaţie între autotităţile române şi cele ungare în ceea ce priveşte controlul asupra frontierei.