Prin grija lui Pavel Milovan (9 DAN), maestrul judoului românesc, Mihai Botez, Mișa baci cum îl știau apropiații a primit un semn de înaltă prețuire din partea arădenilor, un bust în parcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor și o plăchetă comemorativă la Sala de Sport a Universității Aurel Vlaicu, care poartă de acum numele lui Misa Baci.

„Mă simt foarte liniștit, atât eu cât și scumpa mea soție, care m-a susținut enorm de mult. Până la dezvelirea bustului am avut emoții pe care nu le pot exprima în cuvinte. După ce am văzut dezvelit bustul, și s-a încheiat ceremonialul, am simțit că mi s-a eliberat inima. Astăzi mă simt împlinit și liber de o îndatorire morală profundă. Ca o cireașă pe tort a venit placa comemorativă de la Sala de Sport a UAV. Acest eveniment a fost unicat în România, atrag atenția pentru alte județe care au mari maeștri plecați dintre noi, să le păstreze într-un fel vie amintirea. Eu am făcut un bust pentru că a fost dorința oamenilor care nu au legătură cu artele marțiale, dar l-au iubit pe Mihai Botez. M-au susținut foarte mult și elevii mei. Doar în Asia e obiceiul ca după ce îți moare mentorul să îi faci un bust în amintire. Am realizat acest bust cu ajutorul unor oameni care nu au legătură cu artele marțiale, au venit și ne-au ajutat cu bani, nu mă așteptam și le mulțumesc din inimă. Mihai Botez ar fi avut emoții dacă era în viață, ar fi avut suspine în inimă de fericire. Acolo Sus, în Cer, el e posibil să ne vadă implicarea și la această oră cred că are și el o împlinire pentru faptul că am scos-o la capăt” au fost cuvintele rostite de „Hanshi” Pavel Milovan după Seminarul de Ju Jitsu & Kobudo ce s-a întins pe tot weekendul trecut.

Totodată, proaspătul președinte al AJJIF Global pe Europa a ținut să mulțu,ească celor fără de care nu s-ar fi putut face aceste lucruri minunate în memoria maestrului Mihai Botez: „Mulțumirile speciale sunt îndreptate în permanență doamnei rector a Universității Aurel Vlaicu Arad, Ramona Lile, oficialităților din conducerea Consiliului Județean Arad, tuturor personalităților care au fost alături de noi și pentru toți cei care nu l-au uitat pe Mihai Botez, indiferent de sportul pe care îl practică. Le aduc mulțumiri tuturor, cu o mențiune specială Dorel Căprar, dar și cei doi maeștri de talie mondială, Alexey Kunin și Yury Smirnov”.