După o pauză forţată de împrejurări oarecum faste, dar monoton de explicat, iată-mă spre bucuria unora şi indiferenţa altora din nou ”la butoane”. La butoanele vechiului meu PC, piesă de muzeu pentru junii de la RDS-RCS (sau invers), butoane care din atingeri cu suflet v-au destins sau amuzat cu textele scrise pentru voi şi pentru mine… în egală măsură.
După o pauză de juma’ de an, sau cam aşa ceva, ar trebui să fiu „stătut” de idei care să vă lase mască, care să vă aducă aminte de cele mai glorioase pagini din CARAGHIOASA MEA CARIERĂ JURNALISTICĂ.
Da, „caraghios” poate fi un compliment, UN ATU într-o presă ne o platitudine bolnăvicioasă. Aşadar flexaţivă. Unele contingente mai vechi îşi amintesc de bancurile cu Radio Erevan, unde la mişto şi mai ales pe scurt se găseau răspunsuri serios/haioase la orice întrebări.  Pentru cei care nu au apucat bancurile sau… vremurile, forţăm un scurt exemplu, unul care să facă înţeleasă continuarea acestui material. Observaţi că m-am agăţat de un subiect, o temă, suntem pe drumul cel bun (sau …bum!)
Întrebare la Radio Erevan – Cum putem avea sînii drepţi? Răspuns – Umblaţi în patru labe…”
ÎNTREBARE LA PSD – CUM PUTEM AVEA CONDUCĂTORI DREPŢI? RĂSPUNS- NICIODATĂ, SUNTEŢI ÎN PATRU LABE!
Cititorii mei vechi ştiu că nu am forţat cu plugul ştirb pe tarlaua politicului, şi cînd am făcut-o a fost la  bunul simţ, POATE UŞOR ALTERAT DE CONJUNCTURA MOMENTULUI. Politicul zilelor noastre îşi poate face mendrele cu uşurinţă, fie el PSD SAU ORICARE ALT PARTID. Poate sunt eu naiv, depăşit, incoerent sau pur şi simplu tîmpit, dar trăim vremuri în care, prin intermediul faceboock şi al altor aplicaţii AM DEVENIT CU TOŢII JURNALIŞTI, COMENTATORI SAU EXPERŢI. Clar, în mediul VIRTUAL. Numai că în realitate PREA MULTE MOAŞE NECALIFICATE nu pot duce la nimic bun (viabil). Jurnaliştii adevăraţi nu se fac auziţi şi din cauza „galeriei” de navigatori virtuali care ne erijăm în patrioţi determinanţi ÎN CAUZE DE MULT PIERDUTE, estompînd opiniile calificate. Este un punct de vedere, nu un par, nu o palmă, nu un picior după ceafă.
Cîtă vreme stăm cu nasul în „mobil” şi cu mintea la dracu’, cîntărim prezentul şi apreciem viitorul în ritmuri PSD, AM PUTEA SĂ PERFORMĂM PÎNĂ ACOLO DE A ÎNCHIDE… Radio Erevan!
Comentarii?
Gelu BOCI