Despre Zsolt Torok, despre arădeanul, despre marele alpinist Zsolt Torok, despre performanţele sale se poate vorbi numai la superlativ. Nu mică ne-a fost mirarea când am văzut, chiar azi, pe pagina sa de facebook textul pe care vă invităm să îl parcurgeţi în continuare. Şi să nu mai zică unii, lingăii lui falcă îndeosebi, că avem ceva cu vinitura de la Brad, cel care a distrus şi continuă să distrugă Aradul. În perioada ce urmează vom încerca să publicăm câteva dintre interviurile pe care Zsolt Torok le-a acordat, de-alungul timpului, ziarului nostru, interviuri în care marele sportiv povesteşte crâmpeie din aventurile sale prilejuite de escaladarea celor mai înalţi versanţi din lume.

Imi amintesc de vremurile cand inainte de 89 cu tata mergeam la gara pe jos prin tot centrul Aradului cu lanternele fiind ca Ceausescu nu dadea lumina stradala si asta facea parte din plata datoriilor .Era bezna de nu vedeai pana la pantofi si astfel il asteptam noi pe unchiul meu din germania .Parintii mei vorbeau in soapta despre anumite teme si Tata spunea sa nu zic nimanui ca a venit fratele lui pentru ca vom fi chemati la securitate si va trebui da declaram despre ce am vorbit cu el .
Traiam intr-o teroare ,frica si practic supravietuiam .
Din 89 incoace romanii au inceput sa calatoreasca si dupa ce a trecut vremea bisnitei cu blugii contrabanda cu tigari cu zahar benzina ,faina si toate cele oamenii au inceput sa faca concedii sa fie rafinati sa vada lumea de la Burj Kalifa pana in New York Tokio ori unde 
Cred ca nu exista loc unde sa nu fi umblat romani pe planeta astfel ,,dragii nostrii politicieni ,,nu mai au deaface cu o polulatie lipsita de emancipare rafinament …
Romanii beau vinuri selectionate ,mananca mancaruri gustoase ,participa la evenimente mondene ,culturale gastronomice .La targuri de evenimente constructii arhitectura ,design interior ….
Politica locala a functionat si functioneaza in felul urmator .
In forta s-a realizat infrastructura cartierelor pentru ca inainte nu exista .Adica in secolul 21 era o problema trotuarul /asfaltul /si canalizarea asta intr-un oras din vesul tarii nu intr-o localitate pe virful muntelui(desi in tarile alpine si pe munte se poate ) .Iar centrul complet abandonat.
Voturile vin din cartiere iar turistii vin sa vada centrul.
Vreau sa vad turistul parizian sau din Londra care viziteaza Aradul pentru cartierele Vlaicu /Alfa /Gradiste /Micalaca .
Centrul Aradului este execrabil sau deplorabil si as mai continua cu sinonime ca imi place .
Administratia locala la un moment dat vroia ca Aradul sa castige titulatura de Arad Capitala Culturala Europeana,s-a infiintat si o comisie pentru asta s-au cheltuit si bani pentru asta dar ca norocul am fost respinsi .
Ca norocul !!!
Pentru ca sub umbrela acestei idei frumoase niste monstruozoitai de investitii s-ar fi ridicat in Arad care sub nici o forma nu se faceau din dragostea administratiei locale spre cetatean.Erau gandite cu totul si cu totul altfel.
Fotografiile de mai jos prezinta niste orase unde viata este colorata ,orase turistice ale Romaniei . 
Am introdus doua fotografii cu Aradul ,e trist .
Cartierele sunt importante ,toate casele toate strazile sunt importante .
Dar nu uitati cei din administratia locala nu sunteti acolo sa folositi orasul sa construiti si sa amenajati sa asfaltati pentru ,,mita electorala ,, Sunteti acolo pentru ca presupunem ca va pricepeti sa conduceti un oras important in vestul tarii sa se includa in categoria de ,,oras ,,in 2017 .restu sint vorbe abureli si deruta .
La Timisoara se poate 
La Oradea se poate 
La Cluj se poate 
La Sibiu se poate ….
Aradul este bagat in datorii mari pentru niste lucrari care deja trebuiesc reparate peticite sunt de foarte proasta calitate 
Aradul este cel mai scump oras din tara din punct de vedere a taxelor .
Cu alte cuvinte aradenii platesc taxa de lux de a locui in Aradul degradat urat ,indatorat si condus in ultimii ani din ce in ce mai clar in directia gresita”.