Stăteam așa sprijinit cu cotul pe masă având în fața mea o bere ieftină dar destul de bună, stăteam și mă gândeam cum un parvenit, fără o școală de doamne ajută, cu un CV aproape alb, dacă nu scria în el numele și prenumele, urcă în ierarhia administrativă și de ce nu și în cea socială.

Până nu de mult, era un simplu ridicător de mâini la comanda din ochi a lui Falcă, un neînsemnat consilier local. S-a făcut remarcat prin stropirea țânțarilor, de unde a primit o poreclă drăguță „Mr. Musculo”. În rest cu nimic.

Dar acest mic ciocoi, același ca în cartea lui Nicolae Filimon era prezent la toate acțiunile dirijate de Capii Aradului, duetul Falcă – Gianina Pistru, astfel câștigându-și repede încrederea. La ora când scriu acest material, la birt acolo unde Falcă crede că e oribil, acest mic ciocoi este mare consilier personal al doctorului Falcă și se perindă cu o mașină de serviciu, una la fel ca și al edilului șef.

Dar mai des decât pe șantiere acest Adrian Barbeș poate fi văzut în anturajul cuplului, format mai nou din Geanina Pistru – Sergiu Bîlcea, pe la Astoria, pe la Euforia, pe la Central… și în mai multe locuri de acest gen. Cei doi, Gianina și Sergiu, au ajuns la concluzia că acesta este un paravan excelent. Dar tre să fim conștienți că ciocoiul este întotdeauna și oriunde un om ipocrit, laș, lacom și orgolios. Acesta crește întotdeauna pe lângă parveniții deveniți bogați peste noapte. Dragostea sălbatică pentru bani transformă omul în fiară, acesta uită de rațiune, de relațiile interumane, de cinste.

Pe acest Adrian Barbeș, un biet tehnician dentar, cândva cu buzunarele goale, cu siguranță în câțiva ani îl vom vedea urcat într-o mașină bengoasă, cu buzunarele doldora de bani și cu acele aere de parvenit într-o societate, într-un Arad unde sclavii de la multinaționale muncesc pe brânci pe un salariu mizerabil.

Cred că e destul, am terminat berea și nu mai am chef de încă una, așa că închei, dar vă promit că vom reveni cu noutăți. Dar așteptăm ca omul din poveste să fie instalat într-o funcție bine remunerată la Poliția Locală. În rest să auzim, dragi comuniști, numai de bine, pe la Timișoara, Cluj, Oradea că la Arad nu cred că vom vedea ceva bun. Poate atunci când DNA își va înfige ghiarele în acești parveniți.

PARVENÍT, -Ă, parveniți, -te, s. m. și f. Persoană ajunsă la o bună situație materială, politică sau socială fără merite deosebite, fără muncă, prin mijloace neoneste.

Antiparveniții comuniști

1 COMENTARIU

  1. Pacat de acest rebut lingau intitulat barbes , mama lui mi-a predat limba romana in liceu si ere om , nu carpa ca si progenitura !

Comments are closed.