În data de  data de 5 noiembrie 2017, consulul general al României la Gyula, E.S. Florin Trandafir Vasiloni, a participat la sărbătorirea cu anticipație a hramului Bisericii Ortodoxe Române din Chitighaz (Ketegyhaza),  Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.   
Cu acest prilej, în locașul de cult a fost săvârșită, potrivit tradiției, Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfințitul Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU), împreună cu un sobor de preoți și diaconi, printre care pr. Florin Olteanu, parohul Chitighazului și protopop de Gyula.
Răspunsurile la strană au fost date de către Corul Parohiei Curtici, aflat sub conducerea prof. Adrian Bughi, care este şi dirijorul corului „Pro Musica” din Gyula. La ceremonia religioasă, au asistat alături de credincioșii români chitighăzeni și numeroși oaspeți, din Ungaria, de la Gyula, Otlaca Pustă, Bătania sau Micherechi, dar și din România, de la Arad, Vladimirescu, sau Curtici, sărbătoarea hramului din acest an fiind și un prilej pentru credincioși de a se aduna împreună și a întări legăturile românești peste graniță.
Sub genericul „Satul meu, Chitighaz”, a avut loc o întâlnire de socializare, pentru toți participanții la această sărbătoare. Au fost prezente, de asemenea și mai multe oficialități, între care Daniel Banu, consulul general al României la Szeged, Gyorgy Simonka, parlamentar ungar, Tiberiu Juhasz, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Maria Kalcsó, primarul Chitighazului, Alexandru Fina, vicepreşedintele AŢRU şi președintele Autoguvernării Românești Locale din Chitighaz.
Toți cei participanți la slujbă au fost invitați apoi și la o masă comună, la cantina școlii din localitate. Corul din Curtici a prezentat, cu acest prilej și un concert de muzică laică şi bisericească.