Un comunicat al Filialei Arad a Patronatului Român vine să confirme (a câta oară) faptul că aleşii neamului pun carul înaintea boilor. Iată despre ce este vorba:

Firmele vor fi obligate să pună afişe la intrare cu: Acest spaţiu funcţionează FĂRĂ autorizaţie de securitate la incendiu

După tragediile petrecute în cadrul unor cluburi de distracţie si nu numai, autorităţile iau măsuri drastice în cazul acelor companii care nu respectă legislatiă în vigoare, în ceea ce priveşte apărarea împotriva incendiilor şi autorizaţia de securitate la incendiu.

Aşadar, în urmă cu o săptămână a fost adoptată tacit de Senat „legea Colectiv”, aşa că cei care nu au autorizaţii de incendiu vor fi nevoiţi să amplaseze panouri de informare în acest sens, chiar la intrarea în cladirile lor.

Aşadar, Senatul a adoptat propunerea legislativă pentru completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, propunere care a fost iniţiată de parlamentari ai partidului PMP, în mare parte. Mai multe despre această propunere poţi găsi pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Conform expunerii de motive prezentate: În acest domeniu, normele juridice nu au fost suficiente pentru a preveni tragedii prin pierderea de vieţi omeneşti ca urmare a incendiilor, din punct de vedere statistic riscul de incendiu rămânând cel mai frecvent tip de risc care poate genera situaţii de urgenţă.

Propunerea legislativă prevede ca panourile de înştiinţare să fie scrise cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, care să aibă minimum 10 cm pe fundal alb: acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Acesta este mesajul pe care îl vor afişa companiile mai sus menţionate.

Amenzi contravenţionale pentru cei care nu vor respecta legislaţia în vigoare

În proiectul legislativ este specificat că cei care nu vor respecta legea, în cazul în care va fi adoptată, riscă amenzi cuprinse între 20.000 de lei şi 50.000 de lei. Deţinătorii clădirilor vor avea 10 zile la dispoziţie, de la intrarea în vigoare a acestei legi, pentru a afişa panourile de înştiinţare.

Atentie! Legea nu este înca în vigoare, proiectul legislativ a obţinut doar votul Senatului. Camera Deputaţilor este for decizional, în acest sens.”

Ioan Marin Crişan, preşedintele Patronatului Român filiaia Arad le-a mai transmis agenţilor economici interesaţi: „Ne informăm şi vă trimitem spre ştiinţă din legislaţia aflată pe masa aleşilor noştri. Speram că informaţiile vă vor fi de folos. Unele au intrat în vigoare altele aşteaptă votul din Camera Deputaţilor. Dar cum la noi totul este pe repede înainte este bine să ştiţi şi să urmăriţi anumite aspecte, pentru a nu vă trezi peste noapte cu o lege aprobată, iar a doua zi cu amenzi în cutia poştală.”