Pentru toți PSD-iștii! Acesta este modelul de leader pe care doriți să-l faceți președintele României? Sau minte DNA chiar într-un asemenea hal?

Să fim serioși! Ajuns la bani publici, prin intermediul TELDRUM, printr-o schemă de fraudare considerată infailibilă (privatizarea unei societăți aparținând de CJ Teleorman, cu acțiuni la purtător), Dragnea s-a crezut intangibil, chiar dacă viața sa privată contrasta flagrant cu veniturile declarate oficial. Și, în consecință, după ce și-a subordonat tot baronetul abonat la banul public, creând cea mai complexă și uriașă caracatiță de fraudat banul public, în calitate de ministru al dezvoltării, Dragnea a fost convins că deține rețeta perfectă prin care poate manipula toată România.

Aflat în funcții publice importante (ministru, vice prim-ministru, șef de partid), Dragnea, pentru a-și consolida și conserva puterea financiară, a procedat, alături de alți politicieni interesați direct, la politizarea totală a administrației publice, pe care și-a dorit-o anexă de partid. În scurt timp a reușit performanța de a subordona politic ANAF, Ministerul de Interne și alte structuri importante ale statului român. N-a reușit să subordoneze politic serviciile (SRI) și Ministerul Public (în special DNA), acestea fiind ultima redută în tentativa instaurării dictaturii de tip mafiot, ale cărei edificii de bază le-a clădit în ultimii ani. Inamovibilitatea magistraților (în primul rând a procurorilor) a fost și continuă să fie „osul care stă în gât” politicienilor veroși, gen Dragnea, împotriva căreia se duce lupta pe legile justiției.

Nu schimbarea șefului DNA, Laura-Codruța Koveși e scopul urmărit de Dragnea, Tăriceanu, Ioardache, Toader, Șerban Nicolae, România TV, Antena 3 &Co., ci eliminarea protecției asigurată de inamovibilitatea magistratului. Schimbarea șefei DNA nu e decât o demonstrație de forță și o acțiune de timorare a celor care beneficiază de statutul de inamovibil și nu pot fi șantajați sau corupți, prin care mafia politică dorește să transmită magistraților că nu pot fi protejați de inamovibilitate în fața presiunii politicului și că soluția ar fi să se subordoneze acestuia, așa cum se întâmplă în restul administrației publice, unde e suficient ca Dragnea să miște un deget sau numai să-și facă cunoscute dorințele și șefii numiți politic se execută. Asta se urmărește prin modificarea legilor justiției: subordonarea justiției politicului și eliminarea independenței acesteia în fața factorului politic. Asta s-a întâmplat cu administrația publică (MF, ANAF; Ministerul de Interne, DGIPI, Garda FInanciară, Direcția generală Antifraudă) a cărei politizare și lipsă de reacție în fața ofensivei mafiei politice a creat aceste structuri mafiote, prin care s-a fraudat bugetul, gen TELDRUM. Structuri care sunt cu sutele, înființate, protejate și exploatate de către baronii locali și centrali ai României, prin intermediul cărora este fraudat bugetul public în interesul mafiilor locale.

Din păcate nu Dragnea a înființat schemele de fraudare bugetară, prin intermediul „căpușelor” abonate la lucrările publice, toate partidele ajunse la putere fiind „însoțite” de căpușele de serviciu. El doar a perfecționat sistemul, instituționalizându-l până la nivelul maxim (al guvernelor). În aceste circumstanțe, raportat la numărul total al „căpușelor” ce fraudează bugetul de stat, Dragnea se poate considera discriminat și chiar o victimă, pentru că TELDRUM, in total sume fraudate de la buget de către căpușe similare, reprezintă un procent infim. Să fi fost doar ghinion? Sau Dragnea a supralicitat crezând că este intagibil?

Pavel ROMAN