„Să arătăm că DNA nu este mai presus de voturile românilor!” (facebook)
Ce să înțeleg din această postare tembelă? Că românii au votat hoția, minciuna, nepotismul, traficul de influență, frauda fiscală, mariri de taxe și impozite, TVA split, trecerea contribuțiilor de la angajatori la angajati, atribuirea tuturor contractelor publice exclusiv către clientela politică, atribuirea banilor publici exclusiv către clientela PSD, numirea în funcții pe criterii de obediență totală (inclusiv comiterea de infracțiuni), subordonarea politică totală a administrației publice și justiției, introducerea imunității totale (pentru orice fel de faptă, inclusiv crimă), pentru parlamentari, șefi de partide (exclusiv PSD), primari și baroni locali, subordonarea totală a tot ce înseamnă media (a cărei menire, exclusivă va fi să proslăvească marile realizări ale guvernării PSD care, precum la nord-coreeni, trebuie să metamorfozeze eșecurile în victorii și să înfiereze toți opozanții, ca dușmani de clasă, ce se opun programului partidului de îndobitocire a populației), instaurarea dictaturii de tip autocrat (totul fiind subordonat sefului PSD), centralizarea tuturor taxelor și impozitelor, respectiv a deciziilor, la București (de unde, șeful suprem, prin Shaideh și alte specimene servile, redistribuie fondurile după bunul plac, în funcție de gradul de obediență), dreptul membrilor de partid de a se înfrupta din bugetul public, după bunul plac, fără să răspundă în fața legii pentru faptele comise?

Asta au votat românii? Pentru că, exceptând manipularea cu demagogicul program de guvernare, utopic, din care nu s-a concretizat nimic (a scăzut dramatic puterea de cumpărare, prin prăbușirea leului în fața principalelor valute și prin explozia inflației generată de creșterea prețurilor la energie electrică, gaz, alimente, chirie, locuințe etc.), concret, PSD n-a realizat nimic de când se află la guvernare. Ba, ca să nu fim subiectivi, a realizat totuși ceva: a aplicat conceptul „dezbină și stăpânește”, încăierând românii cu românii. Exact ca și comuniștii, împărțindu-i în tabere, în funcție de naivitate și ignoranță, pe care le exploatează la maxim, servindu-le teme propagandistice precum „statul paralel”, „binom”, „atacuri asupra leului”, „externalizarea profitului de către corporații”, „sistemul”, „forțe oculte ce se opun implementării programului de guvernare”, etc., toate perdele de fum pentru a ascunde dezastrul și falimentul administrării României, marca PSD/ALDE. Și au mai realizat ceva: au început un război total împotriva tuturor celor care contestă dreptul politicianului, aflat la putere, să comită infracțiuni (adică să se înfrupte, după bunul plac, din banii publici) și să nu beneficieze de imunitate. În acest sens, de peste un an de zile, PSD și ALDE au declanșat un război total împotriva a tot ce a mai rămas din statul de drept, adică împotriva oricărui judecător, procuror, polițist sau funcționar public onest, care nu înțelege că trebuie să se înregimenteze politic și să se subordoneze celor care au câștigat alegerile. Și asta în numele celor care i-au votat! Chiar așa să fie? Chiar pentru asta i-au votat cetățenii? Să facă ce vor, exclusiv pentru ei și să nu respecte nici o regulă?

Numai un handicapat mintal poate accepta aceste argumente stupide ale unei creaturi ce, din păcate, simbolizează perfect filosofia și politica de cadre a PSD/ALDE: fiică de baron local, condamnat pentru mită, promovată pe filieră politică în Parlament, la rândul ei cercetată de DNA pentru infracțiuni de corupție, a ajuns să simbolizeze lupta politicului împotriva așa zisului abuz al DNA împotriva politicienilor (corupți). Oare câte voturi ar fi primit această oportunistă dacă s-ar fi prezentat fără umbrela PSD în alegeri? Și ce drept moral are o asemenea creatură politică, generată de imoralitatea cantonată în curtea partidelor politice, să invoce faptul că reprezintă votul românilor și, mai ales, să conteste activitatea DNA, când se află în postura de cercetată penal? Oare chiar asta au votat românii? O semianalfabetă, cercetată pentru corupție, care s-a refugiat în Parlament pentru a scăpa de pedeapsă, cu sprijinul lui tata și a clubului mafiot din care acesta face parte și care n-are altă preocupare decât cum să scape de pedeapsă? Pentru asta au votat românii? Ca beizadelele să nu raspundă în fața legii, pentru faptele comise și, refugiate în Parlament, să forțeze desființarea instituțiilor ce reprezintă statul de drept și garanția justiției, precum DNA, în numele unui așa zis vot al românilor? Ce Dumnezeu a făcut această creatură politică ratată, pentru români, ca să merite un astfel de tratament preferențial?

Ironia sorții și tragedia cetățeanului constă în faptul că asemenea specimene, majoritare în Parlament, a căror unică calitate este obediența totală, ne hotărăsc viitorul și soarta. O cohortă de indivizi fără caracter, fără principii morale, promovați prin traficul de influență comis de părinți sau prin exprimarea obedienței față de cei care i-au propus să candideze, constituie armata pe care se bazează Dragnea în lupta sa cu statul de drept. Și când Parlamentul a devenit fieful beizadelelor și al obedienților, tip Cosma (tatăl „baron„ de Prahova, fiii în Parlament), la ce bun ne putem aștepta pentru România? Credeți că acestor caricaturi politice le pasă de România și de români? Sunt doar o masă de manevră, o armată de mercenari fără scrupule, fără onoare sau demnitate, pe care Dragnea o manipulează pentru a-și rezolva problemele personale cu justiția și a-și consolida puterea.

Din păcate, chiar asta au votat românii (!!??).

Pavel ROMAN