Stimaţi tovarăşi şi pretini comunişti. Adică, în primul rând, voi ce ziceţi că sunteţi ancoraţi în politica arădeană, că în fond şi la urma urmei toţi vis comunişti cu mai mult sau mai puţin sânge roşu. Aşa că nu vă mai daţi mari liberali, democraţi, social democăprari etc. La Arad se pune de-o mişcare politică mai bengoasă, aşa ka kum n-a mai fost demultă vreme. Mişcări de trupe, adică. Toţi vorbesc pe la colţuri că aşa şi pe dincolo, dar nimeni nu are curajul să iasă în faţă să spună că s-a săturat de fiţele de mare şef pe care le are Falcă Jitză, alcooale Celentano – pe numele său de scenă pe care şi l-a dobândit recent la Ghilea Şou.

Azi facem vorbire de Eusebiu „Ford” Pistru, năbădăiosul individ din curtea lui Falcă, fostul secretar de stat de la transporturi care vrea să o taie din ograda actualului PNL. Şi asta nu de acum. Însă nu a avut unde până când nu i s-a ivit ocazia ALDE. Acolo, în curtea lui papaGaliş, preşedintele de filială arădeană coordonat şi legat ombilical de Caius Parpală (un fel de Pistru fără portofoliu de ministru la transporturi, dacă vreţi). ALDE Arad unde mai mult şi mai prost se vorbeşte decât se face. Că de făcut nu se face nimic, totul rămânând doar la stadiul de discuţie la birt. Năbădăiosul Pistru vânează de mult postul pe care stă (şi la propriu, şi la figurat) mai datul cu ştaif Florin papaGaliş, cel care însă nu are puterea să iasă din mediocritatea care l-a consacrat şi în care se bălăcăreşte dimpreună cu, de exemplu, Mihăiţă „vermorel” Calimente – un alt element caragielesc al politicii arădene, „metalul rar” care ciuguleşte şi el din palma lui Falcă.

Vă veţi întreba, poate, ce se va întâmpla cu „liberala” Geanina Pistru, dacă Eusebiu pleacă de la PNL. Nici noi nu ştim, la fel cum nu ştie nici „famiglia” sus pomenită. Însă, aşa cum a făcut-o în ultima vreme, Geanina va rămâne în continuare să facă din umbră jocurile. Că Falcă o lasă şi pentru faptul că-l are şi-l ţine pe Segiu Bâlcea, vicele de la Consiliul Judeţean Arad, sub control deplin. Cu aburelile şi visele de prea mărire de rigoare.

Destul pentru azi. Succes Pistru în noua locaţie, că autoroom-ul Biavati l-ai pus pe picioare chiar şi fără camere de luat vederi.

Puiu CORDEANU 

(P)

1 COMENTARIU

Comments are closed.