După ce a făcut lumea, până şi Dumnezeu a stat şi s-a hodinit un pic. Aşa cum am auzit – că de învăţăţat nu se învăţa aşa ceva – pe vremea noastră de pionieri, utecişti şi, apoi, tineri şi de perspectivă comunişti. Aşa cum procedează acum şi doctorANDO, acest Dumnezeu al comunicării şi strategiilor din Consiliul Judeţean, angajat de către Falcă şi Cionca pe funcţia de scribălău de casă penelistă (după ce s-a perindat pe la toate partidele politice trebuia să fută buha şi să ia bani şi de la liberali). Acest criptocomunist care de curând ne-a împuiat capul cu măreţele realizări ale şefilor CJA în „concediul” (plătit din bani publici) pe care tocmai l-au încheiat în China vecină, acum a lăsat-o mai moale cu komunikatele de presă „înroşite” până la sânge. Se hodineşte, după cum spun subalternii lui de la departamentul înfiinţat special pentru cel care a falimentat aproape tot prin presa arădeană. Tot pe unde a trecut.

Noi, comunişti mai mari decât el, idealistic vorbind că practic suntem un floc înaintea sulii, credem că acum doctorANDO şede şi cujetă, se gândeşte kă kum a fost când a fost director executiv al Asociaţiei „Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021”. Acolo unde a avut pe mână bani publici cu nemiluita, bani pe care i-a cheltuit după cum a vrut instrumentul lui şi pentru care nu i s-a cerut, până acum, nicio (dare de) samă. Spre readucere de aminte vă spunem că în urma penibilei, dar extrem de costisitoare, prestaţii Aradul nici măcar nu s-a calificat în finala competiţiei câştigată de către „fraţii” noştri comunişti din Timişoara.

Zilele trecute ne-a căzut în mână un dokoment în care am putut citi că doctorANDO, pentru prestaţia sa de direftor executiv al ratatei campanii cu capitala culturală, lua  retribuţie lunară de 3.500 de lei. De fapt îşi dădea. Şi că, de exemplu, pentru nişte steaguri şi amplasarea lor (cu ocazia Zilelor Aradului – 2015) a plătit circa 45.000 de lei (zece mii de euro, la cursul actual) unei firme din Timişoara. Dar, haideţi să-l lăsăm să se hodinească, kă o fi trudit de cât a raportat din China. Vom reveni.

Tzo Mping HUNCETATEA

(P)

Foto: specialarad